På Labelexpo visade Raflatac hur man använder etikettspill

PUBLICERAD: 17 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Stora rullar med urstansat linermaterial och annat etikettspill samlades i UPM Raflatacs monter på Labelexpo i Chicago.

Vid årets Labelexpo i Chicago visade finska UPM Raflatac på ett handgripligt sätt hur man kan ta tillvara och utnyttja det spill som uppstår vid etiketthantering. Raflatac hade nämligen ingått ett avtal med mässarrangören, som innebar att allt spill, som uppstod hos utställarna i form av makulerade etiketter, releasematerial och urstansat linermaterial samlades in och placerades i en speciell ”avfallsavdelning” i UPM Raflatacs monter på mässan.

Med det här greppet ville Raflatac visa hur enkelt det är att ta tillvara etikettspillet och i stället för att låta det gå till deponi kan det användas till nya produkter eller skickas till återvinningsanläggningar och omvandlas till värdefull energi.

UPM Raflatac är en föregångare i etikettvärlden, när det gäller att tillhandahålla lösningar för effektivt insamlande och utnyttjande av etikettspill och den stora Labelexpo-mässan i Chicago blev ett bra tillfälle för den globala finska etikettmaterialtillverkaren att visa hur man i praktiken kan tillämpa företagets devis: ”Zero Waste to Landfill”.

”Vårt mål var att visa att det finns alternativa sätt till ansvarsfullt omhändertagande av etikettspill. Och vi gjorde ett bra jobb och utbildade många besökare, som stannade till vid vårt avfallsområde i montern. Vårt initiativ visade på olika möjligheter hur man kan utnyttja spillet som en resurs för att tillverka nya produkter eller omvandla det till värdefull energi”, säger Tyler Matusevitch, som är uthållighetsansvarig för UPM Raflatac Americas.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor