Över 100 miljoner förnybara Tetra Pak-förpackningar i år

PUBLICERAD: 2 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Rex Bio-based

Sedan lanseringen i januari 2015 har skaran av livsmedelsproducenter, som börjat använda Tetra Paks helt förnybara förpackningslösning Tetra Rex Bio-based, blivit allt större och nu meddelar företaget att man beräknar att leverera mer än 100 miljoner sådana förpackningar under år 2016.
Tetra Rex Bio-based, som betecknas som världens första förpackning, som tillverkats uteslutande av växtbaserade material, har vunnit stor popularitet bland både konsumenter och producenter, inte minst i de nordiska länderna där den används av kända varumärken som Valio, Arla Foods, Wermlands Mejeri och TINE.

”Framgången för Tetra Rex Biobased redan under det första året är oerhört uppmuntrande. Vi är stolta över att vara det första företaget att leverera en förpackning, som uteslutande framställs av växtbaserade material. Varje förpackning är dessutom spårbar hela vägen bakåt i produktionskedjan, vilket hjälper kundernas att stärka deras varumärke och gör att de kan kommunicera med konsumenterna. Detta är en viktig milstolpe i Tetra Paks långsiktiga ambition att producera 100 procent förnyelsebara förpackningar genom hela vårt produktsortiment”, säger Charles Brand, chef för Product Management & Commercial Operations inom Tetra Pak.

Att Tetra Rex Bio-based har en miljöprofil som uppskattas inte bara av användare och konsumenter visade sig också under förra året, dån förpackningskonceptet belönades med inte mindre än sju utmärkelser vid olika tävlingar, däribland en första plats i kategorin ”Sustainable Innovation” i prestigefyllda ”Ethical Corporation Responsible Business Awards”, delades ut vid en högtidlig prisceremoni London i september 2015.

”Vi tror att driva vårt företag på ett uthålligt sätt inte bara är bra för miljön, utan också förbättrar vår konkurrenskraft och möjliggör produktdifferentiering. Tack var Tetra Rex Bio-based har vi kunnat ta ett stort steg mot våra uppställda miljömål. Från nästa år ska alla våra mjölkkartongförpackningar vara förnybara”, säger Bjørn Malm, som är chef för Corporate Responsibility hos norska TINE, som är den senaste kunden, som börjat använda Tetras Rex Bio-based.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432