Orklas snacksanläggning får pallastare från InterSystem

PUBLICERAD: 8 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Datorbild som visar hur palletteringsanläggningen hos Orkla i Filipstad ska se ut. (Bild InterSystem)|Erik Johnsson är VD på InterSystem i Ängelholm. (Bild InterSystem)

Orkla Confectionery & Snacks investerar i ett nytt system för pallettering till sin snacksanläggning i Filipstad. Ängelholmsbaserade InterSystem har vunnit ordern och projektet avser pallettering för totalt tio produktionslinjer.

Det nya systemet kommer att ersätta äldre utrustning och ge full flexibilitet, där alla produktionslinjer kan gå till samtliga pallastare. Med InterSystems pallastare kan omställning mellan olika format göras med några enkla knapptryckningar och utan manuella omställningar.

Erik Johnsson är VD på InterSystem i Ängelholm. (Bild InterSystem)

Leveransen avser fem stycken multipallastare, som vardera hanterar två linjer. Lådor från produktionen kommer blandat på en stambana, där streckkoden skannas och sorteras in till respektive palletteringslinje. Lådorna placeras på pall, som sedan transporteras vidare i systemet för sträckfilmning.

Den aktuella leveransen skall installeras under våren 2021 och vara klar för full produktion i god tid innan sommaren.

”Vi har genom åren levererat 55 pallastare till Orkla direkt eller till företag, som senare blivit del av Orkla. Den aktuella ordern blir dock den första till deras anläggning i Filipstad, vilket vi är extra glada för”, säger Erik Johnsson, VD på InterSystem.

InterSystem grundades 1989 och har sedan starten haft fokus på att förse marknaden med driftsäkra och yteffektiva pallastare. Företaget levererar 2/3 av sina maskiner för export, främst inom Europa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning