Orklas snacksanläggning får pallastare från InterSystem

PUBLICERAD: 8 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Datorbild som visar hur palletteringsanläggningen hos Orkla i Filipstad ska se ut. (Bild InterSystem)|Erik Johnsson är VD på InterSystem i Ängelholm. (Bild InterSystem)

Orkla Confectionery & Snacks investerar i ett nytt system för pallettering till sin snacksanläggning i Filipstad. Ängelholmsbaserade InterSystem har vunnit ordern och projektet avser pallettering för totalt tio produktionslinjer.

Det nya systemet kommer att ersätta äldre utrustning och ge full flexibilitet, där alla produktionslinjer kan gå till samtliga pallastare. Med InterSystems pallastare kan omställning mellan olika format göras med några enkla knapptryckningar och utan manuella omställningar.

Erik Johnsson är VD på InterSystem i Ängelholm. (Bild InterSystem)

Leveransen avser fem stycken multipallastare, som vardera hanterar två linjer. Lådor från produktionen kommer blandat på en stambana, där streckkoden skannas och sorteras in till respektive palletteringslinje. Lådorna placeras på pall, som sedan transporteras vidare i systemet för sträckfilmning.

Den aktuella leveransen skall installeras under våren 2021 och vara klar för full produktion i god tid innan sommaren.

”Vi har genom åren levererat 55 pallastare till Orkla direkt eller till företag, som senare blivit del av Orkla. Den aktuella ordern blir dock den första till deras anläggning i Filipstad, vilket vi är extra glada för”, säger Erik Johnsson, VD på InterSystem.

InterSystem grundades 1989 och har sedan starten haft fokus på att förse marknaden med driftsäkra och yteffektiva pallastare. Företaget levererar 2/3 av sina maskiner för export, främst inom Europa.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx