Orkla köper danskt sälj- och distributionsföretag

PUBLICERAD: 17 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

"Förvärvet av SR Food innebär bättre distribution och utvidgat produktsortiment”

Orkla Food Ingredients har via sitt delägda dotterbolag Dragsbæk A/S förvärvat 80 procent av aktierna i det danska försäljnings- och distributionsföretaget SR Food A/S.
Med köpet av SR Food vill Orkla Food Ingredients utvidga sin position som leverantör av ekologiska och vegetariska produkter.

SR Food har ett brett sortiment och erbjuder bland annat färska degar, tapas och påläggsprodukter till den nordiska marknaden. En allt större del av företagets portfölj utgörs av ekologiska och vegetariska produkter.

SR Food och Orkla Food Ingredients kompletterar varandra väl. Genom varumärkena Naturli´ och nylanserade Funky Fields har Orkla Food Ingredients etablerat en tydlig position på marknaden för ekologisk och vegetarisk mat.

”Med förvärvet av SR Food utvecklas Orklas plattform för tillväxt inom ekologiska och vegetariska livsmedel”, säger Pål Eikeland, vice VD och chef för Orkla Food Ingredients.

SR Food är ett privatägt företag, som bildades år 2003. Företaget leds av Jan Hørby, som kommer att fortsätta som VD. SR Food, som är beläget i Randers, omsatte i fjol 11,3 miljoner DKK (knappt 15 miljoner svenska kronor).

Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskilling eller andra ekonomiska villkor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432