Omstrukturering får HP Indigos mångårige VD att lämna bolaget

PUBLICERAD: 12 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

HP Indigos VD Alon Bar-Shany lämnar företaget efter 15 år som VD. (Bild HP Indigo)|Ny VD i HP Indigo blir Haim Levit. (Bild LinkedIn)

Digitalpresspecialisten HP Indigos VD Alon Bar-Shany har bestämt sig för att lämna företaget efter 25 år i företaget och 15 år på VD-posten.

Enligt uppgifter i utländsk press är orsaken en omstrukturering av verksamheten. HP har under tid jobbat för en omstrukturering, vilket Bar-Shany opponerat sig mot, men nu har dessa planer trots allt drivits igenom och då lämnar han företaget.

Ny VD i HP Indigo blir Haim Levit. (Bild LinkedIn)

Alon Bar-Shany har under lång tid varit ansiktet utåt för HP Indigo. Han har i de flesta sammanhang haft en mycket avspänd attityd mot marknaden, oftast klädd i jeans och tröja – känslan är att kavaj eller kostym har känts som ett tvång i många sammanhang.

Ersättare för Alon Bar-Shany blir en annan långvarigt anställd på HP Indigo, Haim Levit, som funnits i HP i mer än 25 år. Han bor nu i Boston, USA, men kommer att flytta med familjen till Israel.

”Vi är tacksamma för allt Alon har bidragit med för att göra Indigo till marknadsledare inom digitaltryck och vi kommer att ha nytta av hans bidrag i verksamheten under år framöver”, säger en talesperson för HP Indigo.

Bo Wallteg & JP Press

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx