Offsettrycket återtar marknaden

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K2013 förhandsinformation

ComexiOFFSETCI82 - low

 

Det spanska, katalanska, företaget Comexi ställer ut på K’13. Företaget levererar utrusning till flexible förpackningsindustrin och har även deltagit på förpackningsmässan Drupa.

– Vi kommer också att ha en mindre monter på Interpack, men den vänder sig i huvudsak till våra kunders kunder, säger Manel Xifra, Vd och ägare till företaget.

Han berättar vidare att utvecklingen inom offsettryck har nått så långt att tryckmetoden kan konkurrera med digitaltrycket. Kvaliteten är högre och tiden för byte mellan jobb är nere på två timmar. Offset är på väg att återta sina marknadsandelar.

Offset har också lägre kostnader per tryckt exemplar och klarar miljökraven bättre. Resursbehovet för flexiblematerialet är lägre liksom energiåtgången och samtidigt klarar förpackningarna att bevara innehållet färskt.

– Utmaningen ligger i att klara återvinningen av materialet, men vi går från lösningsbaserade färger till vattenbaserat.

Företaget har som motto: innovation och hållbarhet.

Comexi - low

Manel Xifra

 

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx