Offsettrycket återtar marknaden

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K2013 förhandsinformation

ComexiOFFSETCI82 - low

 

Det spanska, katalanska, företaget Comexi ställer ut på K’13. Företaget levererar utrusning till flexible förpackningsindustrin och har även deltagit på förpackningsmässan Drupa.

– Vi kommer också att ha en mindre monter på Interpack, men den vänder sig i huvudsak till våra kunders kunder, säger Manel Xifra, Vd och ägare till företaget.

Han berättar vidare att utvecklingen inom offsettryck har nått så långt att tryckmetoden kan konkurrera med digitaltrycket. Kvaliteten är högre och tiden för byte mellan jobb är nere på två timmar. Offset är på väg att återta sina marknadsandelar.

Offset har också lägre kostnader per tryckt exemplar och klarar miljökraven bättre. Resursbehovet för flexiblematerialet är lägre liksom energiåtgången och samtidigt klarar förpackningarna att bevara innehållet färskt.

– Utmaningen ligger i att klara återvinningen av materialet, men vi går från lösningsbaserade färger till vattenbaserat.

Företaget har som motto: innovation och hållbarhet.

Comexi - low

Manel Xifra

 

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

  WEMO presenterar en rad nyheter på årets K-mässa i Düsseldorf . Den nya robotgenerationen består av 3 modellserier,  E-X-...
Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

  Den tyska plastmässan K 13 har bjudit in till förhandsinformation om utställningen i höst. Mässan arrangeras av Messe Düsseldorf,...
K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

K2013 Förhandsinformation Josef Ertl som är ordförande i föreningen för den tyska plastindustrin, WVK, menar att bland de stora uppgifterna...
Ertl-low

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620