Nytt samarbetsavtal ska stärka Elmia Automation

PUBLICERAD: 8 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Elmia Automation är en renodlad fackmässa inriktad på automation för tillverkningsindustrin.
|”Jag är mycket glad över samarbetet med HPF”

Elmia AB har tecknat avtal med Hydraulik- och Pneumatikföreningen (HPF) om samarbete kring Elmia Automation, Nordens ledande fackmässa för automation inom tillverkningsindustrin. Samarbetet handlar om att ytterligare utveckla mässans position, öka antalet utställare och besökare, samt öka kunskapen på området.

”Våra medlemmar har visat stort intresse för Elmia Automation och ser mässan som ett tillfälle att nätverka och skapa nya affärsmöjligheter. Svensk tillverkningsindustrin står inför stora utmaningar och då är det viktigt att vi som intresseorganisation är delaktiga i att driva för branschen viktiga frågor och bidra till att Elmia Automation fortsätter att vara en viktig mötesplats”, säger Torbjörn Lundberg, mässansvarig på HPF.

HPF är en intressentförening för företag med verksamhet i hydraulik- och pneumatikbranschen. Föreningen bildades 1972 och har ett 60-tal medlemmar. Föreningens syfte är att verka för ökad kvalitet, säkerhet och trygghet vid användning av hydraulik och pneumatik, som är nyckeldelar i den svenska industrins automatiserade produktionsanläggningar samt i fordons- och maskinexport.

Elmia Automation är en renodlad fackmässa inriktad på automation för tillverkningsindustrin. Mässan, som arrangeras i samarbete med Svenska Automationsgruppen (SAG), hade sin premiär 2012. På Elmia Automation visas helhetslösningar för effektiv och automatiserad produktion. De ledande komponent- och robotleverantörerna visar också tillsammans med systemintegratörer fördelarna med automation – från enskilda komponenter till maskiner i drift med verkliga applikationsexempel.

Nästa Elmia Automation arrangeras den 10-13 maj 2016 tillsammans med mässorna Elmia Svets och Fogningsteknik, Elmia Plåt och Elmia Verktygsmaskiner. De fyra mässorna bildar tillsammans en stark plattform för nya affärsmöjligheter för hela den svenska tillverkningsindustrin.

”En förutsättning för en lyckad mässa är att den tas fram i nära dialog med olika branschaktörer. Därför är det extra roligt att kunna välkomna HPF som partner i denna stora satsning”, säger Peter Scott, kommersiell chef för Elmia AB.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx