Nytt ledarskap från årsskiftet i Bosch Packaging Technology

PUBLICERAD: 5 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ny VD för Bosch Packaging Technology blir Stefan König.|Friedbert Klefenz|61

Det blir skifte i ledartoppen hos tyska Bosch Packaging Technology från årsskiftet. Ny VD blir Stefan König, 51. Han efterträder Friedbert Klefenz, 61, som går i pension den 30 juni 2017. Fram till sin pensionering kommer Friedbert Klefenz att verka som konsult inom Bosch.

Den nye VD:n Stefan König har arbetat inom Bosch sedan 1997 och innehaft olika ledande poster. År 2009 började han på divisikonen Bosch Packaging Technology, där han ansvarade för monteringssystem och specialmaskiner.

Avgående VD:n Friedbert Klefenz kom till Bosch Group 1998 som chef för affärsområdet flytande läkemedel inom Bosch Packaging Technology. Han har varit VD för hela förpackningsdivisionen sedan april 2002.

”Friedbert Klefenz har under flera år spelat en nyckelroll för att göra Bosch Packaging till som en ledande leverantör av förpacknings- och processteknik . Han har också bidragit till att göra divisionen mer internationell”, säger Werner Struth, styrelsemedlem i moderbolaget Robert Bosch GmbH.

Vid årsskiftet får Bosch Packaging Technology även en ny försäljningschef. Det blir Uwe Harbauer, 52, som även kommer att ingå i divisionens ledningsgrupp. Uwe Harbauer har arbetat för Bosch Packaging Technology på olika poster i Tyskland och Schweiz sedan år 2000.
—————————————————
Bosch Packaging Technology är baserat i Waiblingen nära Stuttgart. Divisionen, som sysselsätter 6.100 medarbetare, är en av de ledande leverantörerna av process- och förpackningsteknik inom främst läkemedel, livsmedel och konfektyr.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning