Nytt ledarskap från årsskiftet i Bosch Packaging Technology

PUBLICERAD: 5 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ny VD för Bosch Packaging Technology blir Stefan König.|Friedbert Klefenz|61

Det blir skifte i ledartoppen hos tyska Bosch Packaging Technology från årsskiftet. Ny VD blir Stefan König, 51. Han efterträder Friedbert Klefenz, 61, som går i pension den 30 juni 2017. Fram till sin pensionering kommer Friedbert Klefenz att verka som konsult inom Bosch.

Den nye VD:n Stefan König har arbetat inom Bosch sedan 1997 och innehaft olika ledande poster. År 2009 började han på divisikonen Bosch Packaging Technology, där han ansvarade för monteringssystem och specialmaskiner.

Avgående VD:n Friedbert Klefenz kom till Bosch Group 1998 som chef för affärsområdet flytande läkemedel inom Bosch Packaging Technology. Han har varit VD för hela förpackningsdivisionen sedan april 2002.

”Friedbert Klefenz har under flera år spelat en nyckelroll för att göra Bosch Packaging till som en ledande leverantör av förpacknings- och processteknik . Han har också bidragit till att göra divisionen mer internationell”, säger Werner Struth, styrelsemedlem i moderbolaget Robert Bosch GmbH.

Vid årsskiftet får Bosch Packaging Technology även en ny försäljningschef. Det blir Uwe Harbauer, 52, som även kommer att ingå i divisionens ledningsgrupp. Uwe Harbauer har arbetat för Bosch Packaging Technology på olika poster i Tyskland och Schweiz sedan år 2000.
—————————————————
Bosch Packaging Technology är baserat i Waiblingen nära Stuttgart. Divisionen, som sysselsätter 6.100 medarbetare, är en av de ledande leverantörerna av process- och förpackningsteknik inom främst läkemedel, livsmedel och konfektyr.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance