Nytt förpackningskoncept från Santa Maria: kryddörter på tub

PUBLICERAD: 30 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Santa Marias nya kryddkoncept består av fem olika örtprodukter|förpackade i användarvänliga plasttuber.

Livsmedelsföretaget Santa Maria lanserar nu ett nytt produkt- och förpackningskoncept på den svenska marknaden: kryddörter på tub!
Nyheterna består av fem olika kryddvarianter, där färska kryddörter omvandlats till en pastaliknande konsistens och förpackats i praktiska klämtuber av plast. I produktserien finns vitlök, ingefära, oregano och dill samt en kryddblandning med örter från Provence.

Det nya konceptet är framtaget mot bakgrund av det ökande intresset för matlagning i alla ålderskategorier, samtidigt som konsumenterna vill ha snabba, praktiska och smarta lösningar för sin matlagning.

”Vi har tagit fasta på hur dagens konsumenter vill laga mat och utvecklat en serie pastor på tub, som har ett brett användningsområde i vardagen. Med dessa har man alltid fräscha örter, vitlök och ingefära i sitt kylskåp och slipper förarbetet med att hacka, skala, riva och pressa”, säger Christopher Westerberg,  marknadschef på Santa Maria.

Tuberna med örtpasta rymmer 80 gram och innehållet motsvarar flera krukor med färska örter. Exempelvis så motsvarar en tub oregano fyra krukor med färsk oregano.

”Dessutom innehåller tuben nyttiga oljor som solrosolja och olivolja”, berättar Christopher Westerberg.

Santa Maria skriver i ett pressmeddelande att oöppnade tuber med örtpastorna har en hållbarhet på två år. Innehållet i öppnade tuber håller fyra veckor i kylskåp.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning