”Nygammalt” Flexoforum lockade storpublik

PUBLICERAD: 4 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Samtliga pristagare i de olika kategorierna i Miller Impression Award. (Foto: Olle Hallström|Torsby)
|Miniutställningen lockade många intreesserade. (Foto: Olle Hallström|Torsby)

Miller Graphics traditionella kund- och leverantörsträff ”Flexoforum” har ägt rum i värmländska Sunne, där branschen träffas vartannat år för att spela golf, nätverka och få ny kunskap och inspiration. Traditionsenligt delas samtidigt priserna ut i Miller Impression Award. Årets Flexoforum hade lockat ett stort antal intresserade, vilka även kunde ta del av en minimässa med ett flertal utställare.

Det mesta var sig likt vid året Flexoforum, men platsen var ny – i stället för numera nedlagda Hotell Selma Lagerlöf hade man flyttat ”tvärs över gatan” till Selma Spa – och ny var också Millergruppens VD, som numera heter Fredrik Turzik och som närmast kommer från BillerudKorsnäs. Flexoforum blev ett utmärkt tillfälle för Fredrik att presentera sig och knyta kontakter.

Årets seminarieprogram var en avvägd blandning av tekniska presentationer samt föreläsningar om motivation och positivt tänkanden av Thomas Fogdö, Jörgen Oom och Sofia Kacim.

Tidningen nord emballages chefredaktör Bo Wallteg var moderator under de två dagarna och hann även med en egen presentation samt att fungera som juryns ordförande i Miller Impression Award. 

Pristagarna i Miller Impression Award utsågs i juni, då juryn samlades för att som vanligt ta sig an det svåra och tidödande jobbet att sortera ut de trycktekniskt bästa bidragen ur ett stort urval. 

”Juryarbetet har blivit allt svårare i takt med att trycktekniken utvecklats. Det finns sällan några dåliga tryck i dag, och det innebär att de flesta skulle kunna vara vinnare”, konstaterar Bo Wallteg, som var ordförande för en jury bestående av Lena Nasr Alm, ÅF Konsult, Sara Larsson, Brobygrafiska, Lars Keldebaeck, Flint Group och Bo Thulin, Brobygrafiska.

Här är kategorivinnarna i Miller Impression Award:

Label & Narrow Web Line: Bernétic, Frankrike
Label & Narrow Web Process: Imprimerie de lÉperon, Frankrike 
Flexible Paper Process: Walki Oy, Finland
Flexible Film Line: Muovijaloste Oy, Finland
Flexible Film Process: Cirepa N.V  Belgien
Press metallised film or film laminated onto metallic substrate: ACS, Avenir Complexage Service, Frankrike
Post Print Corrugated & Solid Board Line: Smurfit Kappa, Sverige 
Post Print Corrugated & Solid Board Process: Smurfit Kappa, Sverige

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x