Nya målarfärgsburkar kan förses med två olika lock

PUBLICERAD: 26 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

I den nya burkserien Decoline kan färgburkarna förses med två olika varianter av förslutningslock.

Emballator Metal Group i Ulricehamn, som är en ledande nordisk producent av metallförpackningar till färg- och lackindustrin, lanserar Decoline – en ny serie metallburkar i bleckplåt. Burkarna är avsedda för färg till yrkesmåleri och konsument och kan förses med två olika typer av förslutningslock. 

Till burkserien Decoline™, som innehåller plåtburkar i storlekar från 2,5 liter upp till 10 liter, har Emballator Metal Group tagit fram två olika typer av lock. De båda locken är mycket lätta att öppna och stänga, samtidigt som tätheten är hög. Förutom den smarta funktionen innebär Decoline™ också en kostnadseffektiv lösning eftersom burk och olika lock kan kombineras.

”Vi vill ständigt kunna överträffa våra kunders önskemål gällande service, kvalité och innovationer och produktutveckling är ett starkt fokus hos oss”, säger Henric Wiklund, Group Commercial Director Emballator Metal Group.

Den nya burken är lätt och har en speciellt utformad profil, som maximerar tömning av färgrester och minimerar spill vid återförslutning. Av de två lockvarianterna är den ena en enkel modell, som kallas Xpress™ och som går att öppna och återförsluta snabbt och smidigt. 

Det andra locket – EasyFlex™ – är ett exklusivt lock, som består av en mittdel i plåt och en yttre kant av plast, vilken går att vika över kanten på burken. Öppning och återförslutning sker helt utan verktyg. Konstruktionen är unik, patenterad och även prisbelönt. 

Båda locken är utformade för att fungera optimalt i produktion och förutom att de är enkla att försluta, så medför de också att burken blir stabilt staplingsbar. 

Emballator Metal Group kommer att presentera den nya burkserien i sin monter på förpackningsmässan interpack i Düsseldorf i Tyskland 4-10 maj.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium

New Yorks justitieminister stämmer PepsiCo för nedskräpning

New Yorks justitieminister lämnade för några veckor sedan in en stämningsansökan där hon anklagar PepsiCo för att ha skadat allmänheten och misslyckats med att varna konsumenter för miljö- och hälsohot från dess plastförpackningar av engångstyp.
pepsico1x

FunkyPack ska utveckla barriärlösningar för torrformade produkter

FunkyPack är ett nytt, svenskt projekt som ska utveckla smarta barriärlösningar till torrformade produkter. Tekniken att torrforma är etablerad men barriärer är fortsatt ett utvecklingsområde.
Kuddex