Nya kategorier i ”nygammal” kartongförpackningstävling

PUBLICERAD: 30 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi hoppas få se några verkligt banbrytande koncept”

Kartongförpackningstävlingen European Carton Excellence Award 2017 (tidigare Pro Carton ECMA Award) har utökats med två nya tävlingskategorier: “Save the Planet” och “Most Innovative”.
”Save the Planet”-priset ska tilldelas en förpackning, som kan visa att den väsentligt minskat sin miljöpåverkan och ”Most Innovative” ska gå till en förpackning, som producerats med en helt ny metod eller vars konstruktion inneburit en speciell teknisk utmaning för kartongkonverteraren.

”Vi hoppas att de här två nya priskategorierna gör att vi kommer att få se några verkligt banbrytande koncept vid årets tävling”, säger Pro Cartons VD Tony Hitchin.

Pro Carton skriver i ett pressmeddelande att bedömningsgrunderna för ”Save the Planet”-utmärkelsen utgår från vilka material som använts i en kartongförpackning och hur effektivt materialen utnyttjats. Det kan till exempel röra sig om en tidigare plastförpackning, där man gjort stora miljövinster genom att skifta till kartongmaterial, eller en kartongförpackning där man genom design eller tekniska lösningar reducerat mängden förpackningsmaterial och på så sätt gjort miljövinster.

Som vi tidigare redogjort för är tävlingen European Carton Excellence Award 2017 det nya namnet på den anrika kartongförpackningstävling, som tidigare hette ”Pro Carton ECMA Award” (läs HÄR). Arrangörer av tävlingen är dock som tidigare de två europeiska kartongorganisationerna Pro Carton (Association of European Cartonboard and Carton Manufacturers) och ECMA (European Carton Makers Association).

Anmälningstiden till årets tävling pågår för fullt och sista anmälningsdag är 11 maj 2017. Anmälningsinfo hittar man HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x