Nya förpackningslösningar från Nestlé

PUBLICERAD: 10 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari


Nestlé har utvecklat två nya förpackningslösningar för sitt mineralvatten Vittel. Målet är att minska användningen av plast samtidigt som funktionaliteten hos traditionella plastflaskor bibehålls. Det skriver tidningen Packaging Europe.

Den första innovationen är Vittel GO-systemet, som består av ett återanvändbart hårt skyddsfodral som är utformat för att rymma en refillflaska med femtio cl. Den består av fyrtio procent mindre plast än en traditionell Vittel-flaska med samma volym.

Nestlé säger att eftersom refillen är gjord med så lite plast som möjligt är de mycket flexibla och lätta, vilket innebär att de måste användas med det återanvändbara skyddshöljet för att göra det lätt att dricka vattnet.

Den andra förpackningsinnovationen är en återvinningsbar 1-liters Vittel Hybrid-flaska som är tillverkad av två material.

Det första materialet är en ultratunn plastflaska gjord helt av återvunnet innehåll. Den kräver två gånger mindre plast än en klassisk enliters flaska. Plastskiktet omges av ett fiberbaserat material tillverkat av etthundra procent återvunnen kartong och gamla tidningar.

För närvarande håller man på att utveckla ett rivsystem som ska göra det möjligt för konsumenter att enkelt separera papper och plastkomponenter för återvinning när hybridflaskan är tom.

Dessa nya innovationer utvecklades av experter vid Nestlés forsknings- och utvecklingscenter för Waters i Vittel, Frankrike som fick särskild finansiering från Nestlés interna FoU-initiativ ’Shark-Tank’. För att utveckla hybridflaskan arbetade experterna i samarbete med Ecologic Powered by Jabil, en kalifornisk start-up som specialiserat sig på ekodesign av förpackningar.

Både Vittel GO och Vittel Hybrid vattenflaskor kommer att finnas tillgängliga för konsumenttestning i Frankrike i juli.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax