Ny tvättanläggning invigd hos Svenska Retursystem i Västerås

PUBLICERAD: 9 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Vid sin anläggning i Västerås har Svenska Retursystem invigt en tredje produktionslina för tvätt av returlådor i plast. (Bild Svenska Retursystem)|Svenska Retursystem har även byggt ut lagerkapaciteten i Västerås med 7.200 kvadratmeter. (Bild Svenska Retursystem)

Svenska Retursystem ökar sin kapacitet vid anläggningen i Västerås med en ny produktionslina för tvätt av returlådor i plast. Retursystem skriver i ett pressmeddelande att intresset för att leverera och transportera livsmedel i företagets returlådor i plast fortsätter att växa.

”Vi är så glada över att vår tredje produktionslina nu är i full drift i Västerås. Nu har vi möjlighet att möta livsmedelsbranschens ökade efterfrågan på vår smarta och cirkulära logistiklösning”, säger Mari Andersson, strategisk projektledare på Svenska Retursystem.

Varje dag skickas över en halv miljon returlådor ut i livsmedelsbranschen och fylls med livsmedel. Under de senaste åren har verksamheten expanderat kraftigt och för att möta den ökade efterfrågan måste även kapaciteten att tvätta lådor öka.

Svenska Retursystem skriver att den nya produktionslinan, som levererats av holländska Numafa Cleaning & Automation, har kapacitet att tvätta 8.500 returlådor i timmen.

Svenska Retursystem har även byggt ut lagerkapaciteten i Västerås med 7.200 kvadratmeter. (Bild Svenska Retursystem)

”Installationen har gått förvånansvärt bra trots utmaningar för Numafa att resa mellan Sverige och Holland under Corona-pandemin. Vi var många personer på plats samtidigt och var tvungna att vidta flera olika åtgärder för att minska risken för smitta, men som tur var lyckades vi alla hålla oss friska”, berättar Mari Andersson.

Samtidigt som den tredje linan har installerats har även lagerkapaciteten vid anläggningen i Västerås byggts ut med 7.200 kvadratmeter. En utökad lageryta minskar behovet av att flytta gods mellan Svenska Retursystems olika anläggningar i Sverige, vilket minskar utsläppen av koldioxid.

Man har även passat på att bygga upp en kontorsyta i Västerås inför etableringen av bolagets nya Customer Service & Planning Center, som kommer att starta upp sin verksamhet under hösten.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy