Ny tvättanläggning invigd hos Svenska Retursystem i Västerås

PUBLICERAD: 9 augusti 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Vid sin anläggning i Västerås har Svenska Retursystem invigt en tredje produktionslina för tvätt av returlådor i plast. (Bild Svenska Retursystem)|Svenska Retursystem har även byggt ut lagerkapaciteten i Västerås med 7.200 kvadratmeter. (Bild Svenska Retursystem)

Svenska Retursystem ökar sin kapacitet vid anläggningen i Västerås med en ny produktionslina för tvätt av returlådor i plast. Retursystem skriver i ett pressmeddelande att intresset för att leverera och transportera livsmedel i företagets returlådor i plast fortsätter att växa.

”Vi är så glada över att vår tredje produktionslina nu är i full drift i Västerås. Nu har vi möjlighet att möta livsmedelsbranschens ökade efterfrågan på vår smarta och cirkulära logistiklösning”, säger Mari Andersson, strategisk projektledare på Svenska Retursystem.

Varje dag skickas över en halv miljon returlådor ut i livsmedelsbranschen och fylls med livsmedel. Under de senaste åren har verksamheten expanderat kraftigt och för att möta den ökade efterfrågan måste även kapaciteten att tvätta lådor öka.

Svenska Retursystem skriver att den nya produktionslinan, som levererats av holländska Numafa Cleaning & Automation, har kapacitet att tvätta 8.500 returlådor i timmen.

Svenska Retursystem har även byggt ut lagerkapaciteten i Västerås med 7.200 kvadratmeter. (Bild Svenska Retursystem)

”Installationen har gått förvånansvärt bra trots utmaningar för Numafa att resa mellan Sverige och Holland under Corona-pandemin. Vi var många personer på plats samtidigt och var tvungna att vidta flera olika åtgärder för att minska risken för smitta, men som tur var lyckades vi alla hålla oss friska”, berättar Mari Andersson.

Samtidigt som den tredje linan har installerats har även lagerkapaciteten vid anläggningen i Västerås byggts ut med 7.200 kvadratmeter. En utökad lageryta minskar behovet av att flytta gods mellan Svenska Retursystems olika anläggningar i Sverige, vilket minskar utsläppen av koldioxid.

Man har även passat på att bygga upp en kontorsyta i Västerås inför etableringen av bolagets nya Customer Service & Planning Center, som kommer att starta upp sin verksamhet under hösten.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Rör vid flaskan och etiketten lyser upp

Coca-Cola har lanserat en speciell förpacknings med "Thor"-tema i begränsad upplaga i Brasilien. Den är försedd med OLED-teknik (Organic LED) från tyska Inuru. Tryckt elektronik har varit ett diskussionsämne i rätt många år inom förpacknings- och etikettindustrin, men det riktiga genombrottet har låtit vänta på sig. Möjligen är det Inuru som kommer att stå för det.
Thors

UPM Raflatac stänger fabrik i Tyskland

UPM Raflatac har beslutat sig för att permanent stänga sin fabrik i Kaltenkirchen i Tyskland för att förbättra organisationens samlade effektivitet och räntabilitet.
raf_tim-kirchen-appointment

United Bankers skogsfond köper FiberLean

United Bankers fond Forest Industry Green Growth Fund (UB FIGG), har köpt etthundra procent av aktierna i FiberLean Technologies Ltd. Fiberlean tillverkar utrustning för framställning av MFC (Mikrofibrillär cellulosa) som ger pappersmassa nya egenskaper.
David-Walker