Ny serie KUKA-robotar på den nordiska marknaden

PUBLICERAD: 21 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

KUKA:s nya robotserie Cybertech består av små

Tyska robottillverkaren KUKA Roboter GmbH lanserar nu en helt ny serie robotar i den lägre viktklassen på den nordiska marknaden. Robotarna, som har fått namnet Cybertech, är kompakta, robusta och platsbesparande och de finns i två produktserier, där den ena är avsedda för hantering och montering av mindre komponenter och den andra är en processrobot avsedd för svetsning eller limning.

”Med den nya serien kan vi erbjuda slimmade, lättmanövrerade, flexibla robotar med lång räckvidd och som är optimerade för att fungera i trånga utrymmen. Cybertech utmärker sig framför allt genom en kompakthet, som tidigare inte funnits i denna form och de sätter nya standarder inom marknadssegmentet 6 till 10 kilo”, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef för det svenska dotterbolaget KUKA Nordic.

KR Cybertech nano” respektive ”KR Cybertech Arc nano” är beteckningarna på de båda robotserierna. Båda serierna kan fås i olika bärlastvarianter, KR Cybertech nano med en hanteringsvikt på 6, 8 eller 10 kilo och en räckvidd på 1820, 1620 respektive 1420 mm, och KR Cybertech Arc nano med en hanteringsvikt på 6 eller 8 kilo och en räckvidd på 1820, 1620 respektive 1420 mm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x