Ny serie KUKA-robotar på den nordiska marknaden

PUBLICERAD: 21 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

KUKA:s nya robotserie Cybertech består av små

Tyska robottillverkaren KUKA Roboter GmbH lanserar nu en helt ny serie robotar i den lägre viktklassen på den nordiska marknaden. Robotarna, som har fått namnet Cybertech, är kompakta, robusta och platsbesparande och de finns i två produktserier, där den ena är avsedda för hantering och montering av mindre komponenter och den andra är en processrobot avsedd för svetsning eller limning.

”Med den nya serien kan vi erbjuda slimmade, lättmanövrerade, flexibla robotar med lång räckvidd och som är optimerade för att fungera i trånga utrymmen. Cybertech utmärker sig framför allt genom en kompakthet, som tidigare inte funnits i denna form och de sätter nya standarder inom marknadssegmentet 6 till 10 kilo”, säger Joacim Lorentsson, försäljningschef för det svenska dotterbolaget KUKA Nordic.

KR Cybertech nano” respektive ”KR Cybertech Arc nano” är beteckningarna på de båda robotserierna. Båda serierna kan fås i olika bärlastvarianter, KR Cybertech nano med en hanteringsvikt på 6, 8 eller 10 kilo och en räckvidd på 1820, 1620 respektive 1420 mm, och KR Cybertech Arc nano med en hanteringsvikt på 6 eller 8 kilo och en räckvidd på 1820, 1620 respektive 1420 mm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x