Ny förpackningsform ska få danskarna att gilla mjölk

PUBLICERAD: 19 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Arla MLK är smaksatt mjölk i aluburkar, som nu lanseras i Danmark. 

I Danmark har Arla Foods lanserat smaksatt mjölk i aluminiumburkar. Dansken i gemen är inte lika glad i mjölk, som svensken, men med den nya förpackningsformen hoppas Arla kunna utmana och försöka nå de danskar, som inte är så förtjusta i mjölk.

Den nya produktserien, som kallas Arla MLK, består av ekologisk minimjölk och ekologiskt rörsocker, smaksatt med naturliga aromer från bland annat hallon och jordgubbar.

”Våra erfarenheter från utländska marknader är att det finns en stor potential för mjölk om man behandlar produkten som mer än bara mjölk. MLK är ett exempel på hur vi försöker föra in smaksatt mjölk på den danska marknaden. Och vi förpackar produkterna på burk för att göra det enkelt för konsumenten att inta drycken på språng. Alltså, ett hälsosamt alternativ, när man har bråttom”, säger Jakob B. Knudsen, som är country manager för Arla i Danmark.

Mängden tillsatt rörsocker i Arla MLK är endast en procent – resten är 0,4-procentig ekologisk minimjölk, smaksatt med naturliga smaker från hallon. jordgubbar eller karamell. Dryckerna tappas på 200 milliliters aluminiumburkar, som öppnas med konventionell ”pull ring”.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x