Ny förpackningsform ska få danskarna att gilla mjölk

PUBLICERAD: 19 februari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Arla MLK är smaksatt mjölk i aluburkar, som nu lanseras i Danmark. 

I Danmark har Arla Foods lanserat smaksatt mjölk i aluminiumburkar. Dansken i gemen är inte lika glad i mjölk, som svensken, men med den nya förpackningsformen hoppas Arla kunna utmana och försöka nå de danskar, som inte är så förtjusta i mjölk.

Den nya produktserien, som kallas Arla MLK, består av ekologisk minimjölk och ekologiskt rörsocker, smaksatt med naturliga aromer från bland annat hallon och jordgubbar.

”Våra erfarenheter från utländska marknader är att det finns en stor potential för mjölk om man behandlar produkten som mer än bara mjölk. MLK är ett exempel på hur vi försöker föra in smaksatt mjölk på den danska marknaden. Och vi förpackar produkterna på burk för att göra det enkelt för konsumenten att inta drycken på språng. Alltså, ett hälsosamt alternativ, när man har bråttom”, säger Jakob B. Knudsen, som är country manager för Arla i Danmark.

Mängden tillsatt rörsocker i Arla MLK är endast en procent – resten är 0,4-procentig ekologisk minimjölk, smaksatt med naturliga smaker från hallon. jordgubbar eller karamell. Dryckerna tappas på 200 milliliters aluminiumburkar, som öppnas med konventionell ”pull ring”.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor