Ny digital tryckteknologi presenteras på Labelexpo

PUBLICERAD: 26 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Simon Rothen|VD för Mouvent|presenterar den nya tekniken och de nya digitala etikettpressarna på Labelexpo.

På den pågående Labelexpo-mässan i Bryssel har joint venture-företaget Mouvent presenterat en ny revolutionerande teknologi för digitaltryck av etiketter.
Mouvent, som är ett joint venture, bildat av företagen Bobst och Radex, säger på mässan att centralt i den nya tekniken är konceptet MouventTM Cluster, som är en genial ny tryckteknik baserad på ett kraftigt integrerat ”kluster”, vilket i sin tur gör det möjligt att trycka upp till sju färger på flera olika typer av etikettsubstrat.

På Labelexpo visar Mouvent tre olika digital etikettpressar.

LB701-UV är, enligt företaget, marknadens minsta högproducerande digitala etikettpress inom smalbanesegmentet och pressen LB702-UV sägs vara den mest produktiva digital smalbanepressen.

Den tredje pressen – LB702-WB – betecknas som en ”game-changer” inom digital etikettproduktion. i pressen används 100-procentigt vattenbaserade Mouvent™ Inks-färger, som är garanterat fria från flyktiga organiska föreningar och helt livsmedelssäkra.

”Med LB702-WB är det nu möjligt att producera långlivade, högkvalitativa och iögonfallande etiketter, med en miljövänlig tryckmetod, och allt till en mycket ekonomisk kostnad”, säger företaget.

”Vi är så glada att kunna presentera dessa maskiner för alla på Labelexpo. Vi tror att vi är i början av något mycket speciellt. Var och en av dessa tre maskiner representerar ett steg framåt i sitt sortiment, och tillsammans tar de digitala etikettutskrifter till en helt ny nivå. Vi ser fram emot att få dessa till marknaden så snart vi kan så att människor kan dra nytta av denna innovativa”, säger Simon Rothen, VD för Mouvent.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium