Ny bioplast till livsmedel

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K2013 förhandsinformation

Celanese Clarifoil_ Tiefziehfolie

Företaget Celanese är specialiserat på kemiskt framställda material och kommer i år att delta för första gången på k-mässan. Där representeras företaget av Ticona som är dividion varumärket för kvalificerade polymerer.

Maria Ciliberti från Celanese, presenterade Clarifoil, cellulosa-di acetat en folie för djupdragning som produceras ur naturliga biologiska råvaror.

De viktigaste egenskaperna hos cellulosaacetat är den är ett naturligt lättberabrbetat material som kan bearbetas på samma sätt som andra termoplaster, med djupdragning etc. Den kan formas till film, skivor eller fiber och den är helt genomskinlig. Den klarar också hygienkraven för livsmedelskontakt.

– Vi komemr att visa detta material men också andra spännande tillämpningar, t ex Mission Icefox, berättar Maria Giliberti.

Det projektet visar en skidfärd över Spetsbergen med en pulka av polymermaterial från Ticona. Temperaturen sjönk under- 50 grader.

Celanese Maria

Maria Giliberti
 
Celanese Pulka_auf_der_Mission_Icefox (2)
Bild från Mission Icefox,
den första pulkan av polymer som klarat kylan i Spetsbergen

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

  WEMO presenterar en rad nyheter på årets K-mässa i Düsseldorf . Den nya robotgenerationen består av 3 modellserier,  E-X-...
Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

  Den tyska plastmässan K 13 har bjudit in till förhandsinformation om utställningen i höst. Mässan arrangeras av Messe Düsseldorf,...
K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

K2013 Förhandsinformation Josef Ertl som är ordförande i föreningen för den tyska plastindustrin, WVK, menar att bland de stora uppgifterna...
Ertl-low

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620