Ny bioplast till livsmedel

PUBLICERAD: 4 juli 2013
UPPDATERAD: 24 januari

K2013 förhandsinformation

Celanese Clarifoil_ Tiefziehfolie

Företaget Celanese är specialiserat på kemiskt framställda material och kommer i år att delta för första gången på k-mässan. Där representeras företaget av Ticona som är dividion varumärket för kvalificerade polymerer.

Maria Ciliberti från Celanese, presenterade Clarifoil, cellulosa-di acetat en folie för djupdragning som produceras ur naturliga biologiska råvaror.

De viktigaste egenskaperna hos cellulosaacetat är den är ett naturligt lättberabrbetat material som kan bearbetas på samma sätt som andra termoplaster, med djupdragning etc. Den kan formas till film, skivor eller fiber och den är helt genomskinlig. Den klarar också hygienkraven för livsmedelskontakt.

– Vi komemr att visa detta material men också andra spännande tillämpningar, t ex Mission Icefox, berättar Maria Giliberti.

Det projektet visar en skidfärd över Spetsbergen med en pulka av polymermaterial från Ticona. Temperaturen sjönk under- 50 grader.

Celanese Maria

Maria Giliberti
 
Celanese Pulka_auf_der_Mission_Icefox (2)
Bild från Mission Icefox,
den första pulkan av polymer som klarat kylan i Spetsbergen

Läs vidare

Svenskt företag väljer Herma

Kryddhuset sätter in en etikettmaskin från Herma i sin produktionslina som ska underlätta att göra snabbare omställningar till olika produktkampanjer.
HERMA_kryddhuset

Ny robotgeneration på K ’

Wemo-Linear-robots

Förhandsinformation inför K'13

K2013-info-low

Plast minskar klimatgaserna

Ertl-low

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx