Nu har Di Luca & Di Luca sagt farväl till konserver i metall

PUBLICERAD: 15 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta har nu sagt farväl till konservburkar i metall och övergått till Tetra Paks kartongbaserade ”konservförpackning” Tetra Recart. (© Di Luca & Di Luca/Creative Commons Licens. Bilden är ett montage)

Livsmedelsföretaget Di Luca & Di Luca med varumärket Zeta har sagt farväl till konservburkar i metall och helt övergått till Tetra Paks kartongförpackning Tetra Recart®.

Företaget skriver i ett pressmeddelande att vecka 15 försvinner de sista metallburkarna från hyllan och ersätts med ”konservförpackningen” Tetra Recart.

Valet av förpackning har stor påverkan på klimatavtrycket och därför skrotar familjeföretaget Di Luca & Di Luca nu de sista konservburkarna, som finns kvar inom kategorin baljväxter.

Enligt Di Luca & Di Luca ger Tetra Recart-förpackningen, som till två tredjedelar består av kartong, ett koldioxidavtryck som är 52 procent lägre än en konservburk i metall. Dessutom minskar företagets metallförbrukning med 92 ton aluminium per år.

”Som alltid är hållbarhetsfrågorna komplexa. Men det tyska forskningsinstitutet IFEU (German Institute for Energy and Environmental Research) redovisar i en livscykelanalys att en Tetra Recart ger 52 procents lägre CO2-avtryck än en konservburk i metall, och det var avgörande för vårt beslut”, säger Helene Rehnberg, inköpschef på Di Luca & Di Luca.

I och med övergången till en kartongbaserad konservförpackning har innehållet i Zetas förpackningar med baljväxter ökat från 410 gram till 480 gram. Följande baljväxtprodukter finns i den nya förpackningsstorleken: kikärtor, kidneybönor, stora vita bönor, svarta bönor, blandade bönor och gröna linser.

”Vår nya, lite större förpackning är ensam i sitt slag på butikshyllan och vi tror att den kommer att uppskattas av den stora familjen och de som gillar att äta mycket vegetariskt”, säger Helene Rehnberg.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax