Nu går det att söka bidrag ur Åke Sahlins Stipendiefond

PUBLICERAD: 5 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Luz Rondón Betancourt, glad vinnare år 2016, tar emot Åke Sahlin-stipendiet av gillessekreteraren Mikael Gällstedt.

Nu är det öppet för att söka bidrag ur Åke Sahlins Stipendiefond, som sedan 1976 delat ut stipendium till personer som visat särskilt goda färdigheter inom förpackningsområdet.
Stipendiesummans belopp beslutas i samband med utvärderingen av ansökningarna, men har det senaste året varit 10.000 kronor.

Den, som söker, kan exempelvis vara eller ha varit student inom förpackningsområdet, eller arbetat professionellt på området utan formell förpackningsutbildning. Det går också att söka bidrag ur stipendiefonden om man vill testa nya idéer kring förpackningar eller kanske vill vidareutbilda sig genom en studieresa eller deltagande på en mässa eller konferens, osv.

Det är gratis och lätt att ansöka. Det enda som behövs är ett mail till Svenska Förpackningsgillets sekreterare Mikael Gällstedt.
I mailet ska bifogas dokument, som visar sökandens färdigheter inom förpackningsområdet, motivering till vad man vill använda stipendiet till samt kontaktinformation.

Stipendiet delas vanligtvis ut i samband med Svenska Förpackningsgillets höstmöte.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x