Nordvalls ökar kapaciteten med två nya Gallus etikettpressar

PUBLICERAD: 27 oktober 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Rickard Rafstedt, Account Manager Heidelberg Sverige AB, t.v. och Patrik Jenemark, VD för Nordvalls, t.h., ”pandemihälsar” framför Nordvalls första Gallus etikettpress, som snart får sällskap av två nya Labelmaster-pressar. (Bild Gallus Ferd. Rüesch AG)

Etikettleverantören Nordvalls i skånska Sjöbo ökar sin tryckkapacitet genom inköp av två nya Gallus Labelmaster tryckpressar. De två pressarna kommer att installeras i december 2020 och januari 2021.

De två nya flexotryckpressarna innebär att Nordvalls får tre pressar av samma märke och modell till sin maskinpark. Investeringen görs för att möta den kraftigt ökande efterfrågan på högbehandlade etiketter i stora volymer. Nordvalls första Gallus etikettpress – en Labelmaster 440 – har varit i produktion sedan våren 2019. Nordvalls maskinpark består av en blandning av flexo-, screen- och digitalpressar.

”Vi investerar nu för att vi fortsätter att växa och behöver utöka vår kapacitet, men också för att öka vår flexibilitet och fortsätta att möta kundernas krav på korta leveranstider”, säger Patrik Jenemark, Nordvalls verkställande direktör.

Förutom tryck med flexo är de två nya Labelmaster-pressarna också utrustade med enheter som möjliggör screentryck. Dessutom kommer en kallfolieringsenhet och en roterande stans att integreras. Applikationer, som ska produceras i de nya pressarna är främst etiketter för läkemedels-, kosmetika-, livsmedels- och tillverkningsindustrin samt säkerhetsetiketter.

Nordvalls Etikett, som grundades 1907, har huvudsäte och produktion i Sjöbo samt en andra produktionsenhet i Kungälv. Sedan mars 2020 ingår också engelska Watermill Press Ltd. i Bradford, i bolaget.
Sedan 2017 ingår Nordvalls i Possehl Group, en företagskoncern med säte i tyska Lübeck.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432