Nefab får ny koncernchef och köper Reflex Packaging i USA

PUBLICERAD: 29 oktober 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Per Öhagen blir ny VD och koncernchef i Nefab Group från den 1 april 2022. (Bild Bring Sverige)|Nefabs nuvarande VD och koncernchef Staffan Pehrson lämnar företaget och blir ny VD och koncernchef för Bufab AB (Bild Pressbild)|Kalifornien-baserade Reflex Packaging är ledande inom termoformade inrednings- och stötdämpningsdetaljer. (Bild Reflex Packaging)

Svenska förpackningskoncernen Nefab Group har utsett Per Öhagen till ny VD och har förvärvat det Kalifornien-baserade företaget Reflex Packaging Group.

Den nye VD:n Per Öhagen kommer närmast från en post som EVP för Posten Norge AS e-handels- och logistikdivision. Han tillträder sin nya post hos Nefab den 1 april 2022.

Per Öhagen efterträder nuvarande koncernchefen Staffan Pehrson, som den 1 februari 2022 blir ny VD och koncernchef för Bufab AB.

Nefabs nuvarande VD och koncernchef Staffan Pehrson lämnar företaget och blir ny VD och koncernchef för Bufab AB (Bild Pressbild)

”Jag är glad att kunna meddela att Per Öhagen börjar som ny VD och koncernchef för Nefab Group. Per har värdefull erfarenhet från flera företag inom logistikbranschen, där han har haft många chefsbefattningar. Han är väl rustad för att genomföra Nefabs ambitiösa tillväxtplan och leda företaget till fortsatta framgångar med att spara resurser i försörjningskedjor”, säger Magdalena Gerger, styrelseordförande i Nefab Group.

Nefab skriver på sin hemsida att Per Öhagen är 50 år och har en magisterexamen i Business Logistics från Mittuniversitetet och examen från IESE Business Schools Executive Management Program. De senaste åren har han arbetat på Posten Norge AS och dessförinnan var han Global Director, Integrated Logistics på JF Hillebrand Group AG och Managing Director på Lagena Distribution AB.

”Jag är glad över att ta på mig rollen som ny VD och koncernchef för Nefab Group och ser fram emot att få företaget att växa globalt. Nefabs ledande marknadsposition, starka varumärke och innovativa portfölj är en bra plattform för fortsatt lönsam tillväxt”, säger Per Öhagen.

Kalifornien-baserade Reflex Packaging är ledande inom termoformade inrednings- och stötdämpningsdetaljer. (Bild Reflex Packaging)

Ungefär samtidigt som man tillkännager den nye koncernchefen meddelar Nefab även att man förvärvat det Kalifornien-baserade företaget Reflex Packaging Group, som är en ledande tillverkare av termoformade inrednings- och stötdämpningsprodukter för transport- och logistikförpackningar.

Nefab skriver att Reflex Packaging är världens ledande tillverkare inom högpresterande termoformad dämpning, med verksamheter i Nord- och Sydamerika samt Europa och Asien. Reflex Packaging designar och tillverkar lösningar som använder återvunnen och havsbunden plast som råmaterialkälla för sina produkter.

”Marknadens efterfrågan på hållbara stötdämpningslösningar inom industriförpackningar ökar snabbt. Reflex Packagings toppmoderna produkter av återvunnen plast, i kombination med Nefabs globala närvaro, kommer att göra hållbara inrednings och stötdämpningslösningar tillgängliga för marknaden världen över”, säger Staffan Pehrson, VD och koncernchef för Nefab Group.

Tillsammans med förvärvet år 2020 av ungerska företaget Szkaliczki innebär förvärvet av Reflex Packaging att Nefab blir världsledande inom termoformade dämpningsinreden.

Reflex Packaging, som har sitt huvudkontor i Santa Ana i södra Kalifornien, kommer att fortsätta att verka som en separat enhet inom Nefab-koncernen, som i och med förvävet kommer att ha mer än 4.000 anställda i 35 länder och nå en årlig omsättning på cirka sju miljarder kronor.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x