NBF-webinar om återvinning och kompostering av bioplaster

PUBLICERAD: 1 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

|Michael Carus från tyska nova-Institute ska berätta om förnybara plaster och kemisk återvinning. (Bild nova-Institute)

Nordisk Bioplastförening (NBF) anordnar den 8 december ett kostnadsfritt webinar, som bland annat ska behandla återvinning och kompostering av bioplaster. På programmet står även information om kemisk återvinning av plast.

Webinaret, som har rubriken ”Recycling of renewable bioplastics and composting in relation to bioplastics”, innehåller föredragningar av fyra välrenommerade experter på polymerområdet, med specialinriktning på bioplaster.

Michael Carus (Bild nova-Institute)

Huvudtalare är Michael Carus, grundare av och VD för tyska nova-Institute, som kommer att tala om ”Reneawable Polymers and Chemical Recycling”.
Hans presentation kommer att ge en omfattande översyn av marknaden för förnybara polymerer i dag och i morgon och han kommer även att informera om kemisk återvinning av plastavfall, som av många anses vara den enda vägen att uppnå en cirkulär ekonomi inom plastområdet.

Andra talare är Morten Brøgger Kristensen från danska Solum A/S, som ska tala om bioplaster och kompostering och professor Ali Harlin från finska forskningsinstitutet VTT, som ska tala om mekanisk och kemisk återvinning av bioplaster kontra kompostering.

Felix Helander från Helander Consulting AB kommer att ge en översikt över de viktigaste pågående EU-direktiven och –initiativen, som är kopplade till återvinning och hållbarhet och vad de kan betyda för förpackningsindustrin och varumärkesägare.

Moderator för webinaret är Bo Wallteg, chefredaktör för Packnews och nord emballage och styrelsemedlem i Nordisk Bioplastförening.

Webinaret pågår mellan kl 14.00 och ca kl 15.15 den 8 december och det är kostnadsfritt, men kräver registrering för att erhålla en länk till eventet.

Info och registrering HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x