NBF-webinar om återvinning och kompostering av bioplaster

PUBLICERAD: 1 december 2020
UPPDATERAD: 25 januari

|Michael Carus från tyska nova-Institute ska berätta om förnybara plaster och kemisk återvinning. (Bild nova-Institute)

Nordisk Bioplastförening (NBF) anordnar den 8 december ett kostnadsfritt webinar, som bland annat ska behandla återvinning och kompostering av bioplaster. På programmet står även information om kemisk återvinning av plast.

Webinaret, som har rubriken ”Recycling of renewable bioplastics and composting in relation to bioplastics”, innehåller föredragningar av fyra välrenommerade experter på polymerområdet, med specialinriktning på bioplaster.

Michael Carus (Bild nova-Institute)

Huvudtalare är Michael Carus, grundare av och VD för tyska nova-Institute, som kommer att tala om ”Reneawable Polymers and Chemical Recycling”.
Hans presentation kommer att ge en omfattande översyn av marknaden för förnybara polymerer i dag och i morgon och han kommer även att informera om kemisk återvinning av plastavfall, som av många anses vara den enda vägen att uppnå en cirkulär ekonomi inom plastområdet.

Andra talare är Morten Brøgger Kristensen från danska Solum A/S, som ska tala om bioplaster och kompostering och professor Ali Harlin från finska forskningsinstitutet VTT, som ska tala om mekanisk och kemisk återvinning av bioplaster kontra kompostering.

Felix Helander från Helander Consulting AB kommer att ge en översikt över de viktigaste pågående EU-direktiven och –initiativen, som är kopplade till återvinning och hållbarhet och vad de kan betyda för förpackningsindustrin och varumärkesägare.

Moderator för webinaret är Bo Wallteg, chefredaktör för Packnews och nord emballage och styrelsemedlem i Nordisk Bioplastförening.

Webinaret pågår mellan kl 14.00 och ca kl 15.15 den 8 december och det är kostnadsfritt, men kräver registrering för att erhålla en länk till eventet.

Info och registrering HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax