Näringslivsprofil blir ny VD för värmländska Paper Province

PUBLICERAD: 5 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

”Det känns spännande att ta sig an den här nya utmaningen”, säger Paper Province nya VD Sandra Sundbäck. (Bild Paper Province)

Näringslivsprofilen Sandra Sundbäck från Karlstad blir ny VD för värmländska klustret Paper Province. Hon startar sitt uppdrag i augusti då hon tar över stafettpinnen efter nuvarande VD Maria Hollander.

Sandra Sundbäck kommer närmast från en tjänst som hållbarhets- och kommunikationschef på Volvo Construction Equipment i Arvika.

”Det känns jättespännande att ta sig an den här nya utmaningen och vara med och arbeta på Paper Province för en hållbar framtid. Mina starkaste sidor är nätverkande, relationsbyggande och mitt kommunikativa ledarskap och det är viktiga delar i den här rollen”, säger Sandra Sundbäck i en kommentar till sin utnämning.

Sandra Sundbäck har erfarenhet av olika ledarroller. Förutom sin tjänst på Volvo har hon erfarenhet från reklambyrån Advant och Värmlands Idrottsförbund. Hon är också grundare av kompetensnätverket Wink (Women in Karlstad).

”För mig är Paper Province ett viktigt kluster för att sätta bioekonomi och innovation på kartan”, säger hon.

Paper Province är ett företagskluster med över 100 medlemsföretag. Den tillträdande VD:n ser medlemsfrågorna som mycket viktiga.

”Den samlade kraften och kompetensen hos medlemsföretagen är en otrolig styrka. Jag ser fram emot att lära mig mer om allt som görs inom ramen för Paper Province och längtar efter att få komma igång efter sommaren”, avslutar Sandra Sundbäck-
hon.

Paper Province ordförande Ola Brundin har varit med genom hela rekryteringsprocessen och är mycket nöjd.

”Vi är glada över att ha rekryterat Sandra Sundbäck som ny VD för Paper Province. Sandras bakgrund som nätverksdrivande kommunikatör och ledare är en perfekt matchning för uppdraget att ta Paper Province in i framtiden”, säger han.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx