Namnet Weidenhammer försvinner från marknaden

PUBLICERAD: 26 november 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Séan Cairns är VD för Sonoco Consumer Products Europe.

För ett år sedan köpte den USA-baserade globala förpackningskoncernen Sonoco den tyska förpackningskoncernen Weidenhammer Packaging Group. Nu meddelar Sonoco att man helt avskaffar namnet Wiedenhammer och att samtliga bolag och anläggningar i den forna tyska storkoncernen kommer att verka under namnet Sonoco Consumer Products Europe.
Sonoco skriver i ett pressmeddelande att namnändringen kompletterar den lyckade integrationen av den tyska koncernen, vilken har gjort Sonoco till ett av världens största och mest mångsidiga förpackningsföretag med mer än 21.000 anställda och 340 anläggningar världen över.

”Bildandet av den unisona divisionen Sonoco Consumer Products Europe understryker vår strategi att bilda ett gemensamt europeiskt bolag med ett unikt erbjudande”, säger Séan Cairns, VD för Sonoco Consumer Products Europe.

Sonoco Consumer Products Europe, f.d. Weidenhammer, har mer än 70 fabriker i Europa och är specialiserade på produktion av s.k. kompositförpackningar i form av tuber, rör, fat, containrar, etc., samt av plastförpackningar för livsmedels- och konsumentprodukter.

Moderkoncernen Sonoco, som grundades redan 1899, är en global leverantör av konsumentförpackningar och displayer samt skyddsförpackningar och andra industriprodukter.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium