Nackademin-studerande fick årets Åke Sahlin-stipendium

PUBLICERAD: 10 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

2017 års Åke Sahlins Stipendium har tilldelats Patrik Bodén. (Bild fr Facebook)

2017 års Åke Sahlins Stipendium har tilldelats 33-årige Patrik Bodén, som går Nackademins utbildning Förpackningsutveckling och Design. För närvarande gör Patrik Bodén sin praktik på D.S. Smith i Mariestad, där han arbetar som maskinoperatör. Denna praktik syftar till att skapa en god grund och insikt i hur en konstruktionsavdelning för förpackningar fungerar från A till Ö, vilket juryn tycker ska stödjas med årets stipendium på 10.000 kronor.

Innan han började sin tvååriga utbildning på Nackademin, har Patrik Bodén bland annat arbetat i olika befattningar på distributionsföretaget Tamro i Stockholm.

Hedersomnämnande gick till Sofie Magnusson och Alexandra Llorens, som båda går samma utbildning på Nackademin, som Patrik Bodén. De får sina hedersomnämnande för sitt gemensamma, kreativa initiativ och planering för studieresa till Japan i syfte att lära sig mer om den japanska synen på förpackningsdesign och konstruktion..

Åke Sahlins Stipendiefond administreras av Svenska Förpackningsgillet och stipendienämnden har 2017 bestått av Mikael Gällstedt, Kerstin Fahlskog och Johan Pagels.

———————————————-
Åke Sahlin var ordförande i Svenska Förpackningsföreningen och startade en kvalificerad förpackningsutbildning tillsammans med Stig Bergstedt på hösten 1972. Till Åke Sahlins 70-årsdag 1974 samlade man in penninggåvor för att hedra honom som dåvarande ordförande och resultatet blev att Åke Sahlins Stipendiefond bildades.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning