Multivacs nya termoformare packar skivade köttprodukter

PUBLICERAD: 16 februari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

R 235 är beteckningen på Multivacs nya termoformare

Globala förpackningsmaskintillverkaren Multivac, som har huvudkontor i tyska Wolfertschwenden, har utvecklat en ny varmformningsmaskin, speciellt avsedd för förpackning av skivade kött- och charkprodukter.
Termoformaren, som har beteckningen R 235, är som standard utrustad med formar och förslutningsstansar, som gör maskinen extra lämplig att producera platta förpackningar med skivade produkter.

”Marknaden i Centraleuropa för skivade produkter växer mycket kraftigt och konkurrensen är stor. Med vår nya R 235 erbjuder vi nu denna sektor en effektiv och ekonomisk lösning”, säger Dominik Eberhard, produktchef för termoformningsmaskiner hos Multivac.

Multivacs R 235 har ett gränssnitt som gör det enkelt att ansluta den till en skivningsmaskin. Tack vare att filminmatningen är sänkt kan skivarens inmatningsband placeras horisontellt på höjden av maskinramen, vilket gör att hela maskinlinjens längd kan reduceras betydligt.

Multivac skriver i ett pressmeddelande att R 235 dessutom är mycket flexibel, när det gäller användningen av olika förpackningsmaterial. Bredderna på de formar, som följer med som standard, är baserade på typiska format för förpackningar med skivade produkter, med det är enkelt att konvertera maskinen till andra förpackningsformat.

Multivac kommer att presentera den nya termoformaren i samband med köttindustrimässan IFFA 2016, som äger rum 7 – 12 maj i Frankfurt, Tyskland.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432