Mondis flexibla PE-påse håller hundens mat färsk och saftig

PUBLICERAD: 15 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Mondis påskoncept Flexibag Recyclable håller hundmaten fräsch och smaklig. (Bild Mondi)

Globala förpackningskoncernen Mondi har utvecklat konceptet Flexibag Recyclable, som är en återvinningsbar polyetenbaserad påsförpackning, lämplig för exempelvis  hundmat.

Tyska företaget MERA Tiernahrung GmbH, som producerar husdjursfoder, använder nu en 12,5-kilos Flexibag Recycle-påse för sitt utbud av halvfuktig, mjuk hundmat. Denna typ av hundfoder kräver speciella förpackningar, som kan hålla tuggbitarna fräsch och fuktiga under produktens hela livslängd.

”Flexibag Recyclable är en mono-material-förpackning, bestående av polyeten och med en barriär som är helt återvinningsbar. Med sin kapacitet på 12,5 kilo är det den största återvinningsbara förpackningen i sitt slag inom sällskapsdjurssektorn”, säger Fitore Loshaj, regional försäljningschef inom Mondi Consumer Flexibles.

Mondi skriver att Flexibag Recyclable har en tät förslutning som skyddar den förpackade hundmaten och säkerställer långvarig fräschhet. Förpackningen är återförslutningsbar med en zip-förslutning och en specialdesignad matt yta, som ska öka uppmärksamheten i butikshyllan.

Förpackningen är också försedd med en speciell envägsventil, som bara ventileras från insidan till utsidan. Med hjälp av denna ventil, kan överskottsluft avlägsnas för att förbättra transporten när de fyllda förpackningarna palleteras.

Tyska institutet cyclos – HTP GmbH, som testar och certifierar olika produkters och materials återvinningsbarhet har bedömt att Flexibag Recyclable är återvinningsbar till 95 procent, förutsatt att erforderliga återvinningsanläggning finns tillgängliga på plats.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x