Mondi vann designpris med förpackning för pistagenötter

PUBLICERAD: 14 mars 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Mondis förpackningskoncept ”Pistachio Dream” för pistagenötter vann kkategorin ”bästa förpackningsdesign” i ”World Food Innovation Award”.

Österrikiska förpacknings- och papperskoncernen Mondi har vunnit det prestigefyllda priset ”World Food Innovation Award” med en annorlunda förpackningslösning för pistagenötter. Mondi vann utmärkelsen i kategorin ”Bästa förpackningsdesign”.
Tävlingen arrangeras av FoodBev Media och det var fjärde gången den avhölls.

Mondi vann med förpackningskonceptet ”Pistachio Dream”, som är en wellpappbaserad konsumentförpackning för pistagenötter. Juryn uppskattade speciellt den innovativa lösningen, som innebär att förpackningen har ett yttre ”skal” av wellpapp, som gör att den är lätt att placera och stapla i butikshyllan.

För konsumenten är ”wellpappskalet” enkelt att öppna genom att ytterskiktets två halvor dras isär, varvid en inre wellpappbox med pistagenötterna i en flexibel plastpåse blir åtkomlig. Ett plus är att vid konsumtion kan konsumenten samla de överblivna nötskalen i den tomma wellpappförpackningen!

”Dagens hektiska livsstil innebär att konsumenterna kräver produkter och lösningar, som gör livet enklare och bekvämare. Detta märks speciellt inom livsmedelssektorn, där antalet produkter på hyllorna ständigt ökar. Vi strävar efter att utveckla förpackningskoncept som proaktivt möter dessa behov”, säger Armand Schoonbrood, chef för affärsområdet Corrugated Packaging hos Mondi.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432