Mondi köper tillverkare av unik mikrovågsförpackning

PUBLICERAD: 13 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Med Excelsiors egenutvecklade ståpåse för snabb tillagning av färdigrätter i mikrovågsugn kan konsumenten äta sin on-the-go-mat direkt ur förpackningen.|”Förvärvet stärker våra globala erbjudanden inom livsmedelsförpackningar”

Globala förpackningskoncernen Mondi Group har köpt det brittiska företaget Excelsior Technologies Limited för 33 miljoner pund (ca 370 miljoner kronor) på skuldfri basis.
Excelsior tillverkar innovativa flexibla förpackningslösningar, framförallt inom livsmedel, och man har bland annat utvecklat en unik on-the-go-förpackning för tillagning av färdigrätter i mikrovågsugn.

Excelsior har två produktionsanläggningar i Storbritannien – Deeside i norra Wales och Nelson i Lancashire – och bolaget omsatte i fjol 39 miljoner pund (ca 435 miljoner kronor). Excelsior kunder finns företrädesvis inom Storbritannien samt i USA.

”Förvärvet av Excelsior stöder utvecklingen av vårt affärsområde inom konsumentförpackningar. Excelsiors ledande mikrovågsförpackning kompletterar och stärker våra globala erbjudanden inom livsmedelsförpackningar”, säger Mondi Groups VD David Hathorn i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax