Miljonaffär när Treform Packaging köper JiHå Plast

PUBLICERAD: 26 juni 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Med köpet av JiHå Plast blir Treform Packaging den största tillverkaren av termoformade förpackningar på den svenska marknaden.|Thomas Olsson ser med tillförsikt på framtiden.

Landskronabaserade Treform Packaging AB köper delar av Karlskoga-företaget JiHå Plast, en affär som beräknas öka omsättningen med ungefär 26 miljoner kronor om året och även skapa flera nya arbetstillfällen lokalt.

 
”Detta är en viktig affär, både för vårt företag och för Landskrona”, säger VD Thomas Olsson.
I och med förvärvet blir Treform Packaging AB den största tillverkaren av termoformade förpackningar på den svenska marknaden.

Thomas Olsson ser med tillförsikt på framtiden.

Treform Packaging AB har köpt delar av inkråmet i JiHå Plast AB, ett familjeföretag baserat i Karlskoga. Köpet avser JiHå Plasts maskiner. mm för termoformning  och under hösten 2020 flyttas JiHå Plasts produktion av termoformade produkter till Landskrona. Detta är en affär som ger flera positiva effekter.

”Vi får möjligheten att växa som företag, öka våra marknadsandelar både nationellt och internationellt samt skapa nya arbetstillfällen. Det skapar en synergieffekt”, säger Thomas Olsson.

”Vi tar över såväl maskiner som kunder från JiHå Plast AB, detta medför att vi även behöver bygga ut vårt lager. Detta är en extremt spännande affär och vi ser fram emot att hjälpa nya kunder att utvecklas tillsammans med oss”.

Under mer än 50 år har Treform Packaging AB tillverkat produkter till den skandinaviska marknaden. Företaget har i huvudsakligen producerat förpackningar till livsmedelsindustrin, men har under åren visat prov på en stor flexibilitet och ett hängivet engagemang för kunden. I samband med Covid-19-pandemin ställde företaget delvis om och har under våren tillverkat skyddsvisir till sjukvården.

Nu presenterar företaget nästa stora satsning, som ska få företaget att växa ytterligare, lokalt, regionalt och internationellt. Förvärvet väntas ge Treform Packaging AB en ökad omsättning med ungefär 26 miljoner kronor om året.

”Vi är väldigt glada över att den här affären är i hamn och ser med tillförsikt på framtiden”, säger Thomas Olsson.

Även Nikola Perkovic, VD på JiHå Plast AB, i Karlskoga ser positiva effekter av affären.

”Jag hyser den största respekt för de nya ägarna”, säger han. ”Treform Packaging AB har ett genuint intresse för våra termoformade produkter och har även det som krävs för att fortsätta utveckla kundanpassade produkter av hög kvalité”.

Läs vidare

Efter 62 år: Nu säljer Tetra Pak och lämnar Ryssland för gott

Tetra Pak meddelar att man avslutar en 62-årig närvaro i Ryssland och lämnar landet för gott! Verksamheterna säljs till lokala aktörer.
tetra-russia-utvald

Svenska Eson Pac har köpts upp av österrikiska Mayr-Melnhof

Svenska förpackningskonverteraren Eson Pac har förvärvats av österrikiska kartong- och papperskoncernen Mayr-Melnhof Group.
MM-Peter-utvald

Marie Samuelsson ny VD för förpackningsbolaget Ecolean

Marie Samuelsson har utsetts till ny VD för Ecolean. Hon efterträder Peter L Nilsson, som går i pension i juni 2022, efter mer än 15 år i företaget.
marie-ecolean-utvald

BillerudKorsnäs byter namn till Billerud efter köpet av Verso!

BillerudKorsnäs har slutfört köpet av USA-företaget Verso – och meddelar att man nu ska byta bolagsnamn till det enklare ”Billerud”!
billerud-christoph-04-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x