Mettler-Toledo utökar sina gratistester av förpackningar

PUBLICERAD: 24 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

I Mettler-Toledos testcenter kan förpackningsanvändare få sin förpackningar gratis inspekterade och testade. (Bild Mettler-Toledo)

Mettler-Toledo utökar sitt program av kostnadsfria tester hos livsmedelstillverkare, som använder metall- och glasförpackningar . Det utökade programmet för inspektion av livsmedelssäkerhet baseras på initiativet ”Test Before You Invest”, som lanserades 2020 för att hantera den ökade användningen av glas- och metallförpackningar i livsmedelsbranschen.

Mettler Toledo skriver i ett pressmeddelande att företagets affärsområde Product Inspection har lagt till två nya inspektionslinjer i sitt europeiska testcenter i Barcelona, Spanien. Testcentret förser livsmedelstillverkare med kostnadsfria produktutvärderings- och bedömningstjänster, så att de kan vara säkra på att de använder rätt inspektionsteknologi för sina specifika produktionslinjer.

Programmets utvidgning är i linje med paketeringsindustrins trender, som indikerar en förväntad ackumulerad årlig tillväxt på 4,53 procent för glasförpackningar i Europa från 2020 till 2025. På metallburksmarknaden hoppas man också på tillväxt. Den förväntas öka med 2,6 procent per år under samma period. Hållbarhet, återvinningsbarhet och enkel transport är bara några av de faktorer, som bidrar till de ökade metall- och glasförpackningarna.

För att replikera inspektion av glas- och metallförpackade produkter beträffande fysiska föroreningar och förpackningsdefekter har den senaste röntgeninspektionstekniken i form av X3730– och X3750-systemen lagts till i testcentret i Barcelona.

X3730 utför föroreningsdetektering och ytterligare kvalitetssäkringskontroller av burkar och glasbehållare, medan röntgenmaskinen X3750 är bäst för hela inspektionen av glasbehållare vid höga linjehastigheter på upp till 1.200 förpackningar per minut.

”Vi hoppas att våra funktioner för distansinspektion, jämte de två nya inspektionslinjerna, gör det möjligt för ännu fler tillverkare att använda glas- och metallförpackningar i hela Europa och därmed förbättra livsmedelssäkerheten och inspektionsstandarderna”, säger Christine Gottschalk, chef för PI Test and Democentre, Mettler-Toledo Product Inspection.

Tillverkare, som använder tjänsten, får en individuell utvärdering av de egna produkterna. Vid behov går det att personligen delta i testningsprocessen, men testcentren kan också tillhandahålla distanstestning för länder med Covid-19-begränsningar. För distanstestning kan tillverkare skicka in sina livsmedelsprover och snabbt få en fullständig testrapport. Tillverkare kan också delta i testningsprocessen på distans via en videolänk, etc.

Mettler-Toledos framtidsplaner för testcentrets expansion omfattar ännu fler inspektionslinjer under året som kommer, bl.a. Vision Inspection för etikettverifiering och Product Data Check-teknik för inspektion av produktdata. Andra Mettler-Toledo-testcentrer finns i USA, Malaysia och Kina.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax