Mettler-Toledo utökar sina gratistester av förpackningar

PUBLICERAD: 24 mars 2021
UPPDATERAD: 25 januari

I Mettler-Toledos testcenter kan förpackningsanvändare få sin förpackningar gratis inspekterade och testade. (Bild Mettler-Toledo)

Mettler-Toledo utökar sitt program av kostnadsfria tester hos livsmedelstillverkare, som använder metall- och glasförpackningar . Det utökade programmet för inspektion av livsmedelssäkerhet baseras på initiativet ”Test Before You Invest”, som lanserades 2020 för att hantera den ökade användningen av glas- och metallförpackningar i livsmedelsbranschen.

Mettler Toledo skriver i ett pressmeddelande att företagets affärsområde Product Inspection har lagt till två nya inspektionslinjer i sitt europeiska testcenter i Barcelona, Spanien. Testcentret förser livsmedelstillverkare med kostnadsfria produktutvärderings- och bedömningstjänster, så att de kan vara säkra på att de använder rätt inspektionsteknologi för sina specifika produktionslinjer.

Programmets utvidgning är i linje med paketeringsindustrins trender, som indikerar en förväntad ackumulerad årlig tillväxt på 4,53 procent för glasförpackningar i Europa från 2020 till 2025. På metallburksmarknaden hoppas man också på tillväxt. Den förväntas öka med 2,6 procent per år under samma period. Hållbarhet, återvinningsbarhet och enkel transport är bara några av de faktorer, som bidrar till de ökade metall- och glasförpackningarna.

För att replikera inspektion av glas- och metallförpackade produkter beträffande fysiska föroreningar och förpackningsdefekter har den senaste röntgeninspektionstekniken i form av X3730– och X3750-systemen lagts till i testcentret i Barcelona.

X3730 utför föroreningsdetektering och ytterligare kvalitetssäkringskontroller av burkar och glasbehållare, medan röntgenmaskinen X3750 är bäst för hela inspektionen av glasbehållare vid höga linjehastigheter på upp till 1.200 förpackningar per minut.

”Vi hoppas att våra funktioner för distansinspektion, jämte de två nya inspektionslinjerna, gör det möjligt för ännu fler tillverkare att använda glas- och metallförpackningar i hela Europa och därmed förbättra livsmedelssäkerheten och inspektionsstandarderna”, säger Christine Gottschalk, chef för PI Test and Democentre, Mettler-Toledo Product Inspection.

Tillverkare, som använder tjänsten, får en individuell utvärdering av de egna produkterna. Vid behov går det att personligen delta i testningsprocessen, men testcentren kan också tillhandahålla distanstestning för länder med Covid-19-begränsningar. För distanstestning kan tillverkare skicka in sina livsmedelsprover och snabbt få en fullständig testrapport. Tillverkare kan också delta i testningsprocessen på distans via en videolänk, etc.

Mettler-Toledos framtidsplaner för testcentrets expansion omfattar ännu fler inspektionslinjer under året som kommer, bl.a. Vision Inspection för etikettverifiering och Product Data Check-teknik för inspektion av produktdata. Andra Mettler-Toledo-testcentrer finns i USA, Malaysia och Kina.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x