Metsä Boards teförpackningar vann i Hong Kong Print Awards

PUBLICERAD: 8 december 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Boards prisade teförpackningar är formgivna efter respektive fruktsmak – här förpackningen till ett te med smak av vattenmelon.|Så här ser förpackningen till teet med smak av äpple ut.
|Förpackningen till ett te med smak av banan fick den här utformningen.
|Metsä Boards Cyril Drouet (till höger) tar emot utmärkelsen Meriit Award vid prisceremonin för Hong Kong Print Awards.

I den 28:e upplagan av Hong Kong Print Awards har nordiska kartongproducenten Metsä Board vunnit den prestigefyllda utmärkelsen Merit Award i kategorin Paper Packaging. Metsä Board får priset för förpackningsdesignen till en serie kartongförpackningar till T2 Mini Fruit Tea.

Teförpackningarna är framtagna av Metsä Boards designteam i Shanghai och de är utformade så att varje förpackning till sin form efterliknar de aktuella fruktsmakerna: banan, vattenmelonsorbet, turkiskt äpple och persika. De unika förpackningarna har också en iögonfallande öppningsmekanism.

Metsä Board skriver i ett pressmeddelande att designen är tryckt på baksidan av Metsä Boards kartongkvalitet Carta Solida 250 g/m2. Den obestrukna baksidan valdes för att ge en naturlig känsla av frukten, liksom en mjukare struktur på förpackningarna. Det valda kartongmaterialet återger grafiken, samtidigt som förpackningen är styv och tålig och klarar både transport och ger ett lockande intryck i butikshyllan.

Hong Kong Print Awards uppmärksammar det bästa inom tryck, publishing och design. Till årets tävling hade 1.000 tävlingsbidrag från 200 företag lämnats in.
Prisceremonin, där Metsä Boards förpackningar belönades, ägde rum den 5 december på i Kowloon Shangri-La Hotel i Hong Kong.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432