Metsä Board åter belönat för sitt hållbarhetsarbete

PUBLICERAD: 23 oktober 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Metsä Boards koncernchef Mika Joukio gläds åt bolagets höga placeringar på CDP:s listor.

Kartongproducenten Metsä Board har än en gång belönats med en plats på CDP Water A List liksom på CDP Climate A List. Det är tredje året i rad, som företaget har placerats på CDP Water A List och andra året på CDP Climate A List. Metsä Board har också erhållit ledarskapsstatus i CDP:s skogsprogram för tredje året i rad.
CDP (f.d. Carbon Disclosure Project) är en icke vinstdrivande global plattform för miljöinformation.

Metsä Board är bland de topp tio procenten av företag, som deltar i CDP:s vattenprogram och som placerats på Water A List. Det är ett erkännande av de åtgärder, som vidtagits för en hållbar vattenanvändning under det senaste rapporteringsåret. Dessutom är Metsä Board bland de fem procent av företag, som deltar i CDP:s klimatförändringsprogram och som finns på 2017 Climate A List. Den topplaceringen bekräftar företagets aktiviteter att minska utsläpp, mildra klimatriskerna och utveckla en ekonomi med låga koldioxidutsläpp. 

”Vi är mycket glada att Metsä Board än en gång rankas bland de bästa företagen i världen av CDP. Aktiviteter för hållbarhet ska initieras och drivas av företagsledningen för att säkerställa engagemanget i hela organisationen. För Metsä Board har reduktionen av koldioxidutsläpp och minskad vattenanvändning gett kostnadseffektivitet liksom bättre hållbarhet av verksamheten”, säger Mika Joukio, koncernchef Metsä Board..

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432