Metallförpackare går samman till Metal Packaging Europe

PUBLICERAD: 19 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Logotypen för nya metallförpackningsorganisationen Metal Packaging Europe.|Martin Reynolds från Crown Europe är ordförande i Metal Packaging Europe.
|Stéphane Tondo

De två europeiska metallförpackningsorganisationerna BCME (Beverage Can Makers Europe) och Empac (European Metal Packaging) har gått samman och bildat Metal Packaging Europe.
Tillsammans svarar organisationerna för en årliga produktion av 85 miljarder metallförpackningar inom drycker, livsmedel, kroppsvård och kosmetika samt hushåll och andra produktområden.

Metal Packaging Europe, som kommer att ha sitt säte i Bryssel, Belgien, består av mer än 450 tillverkningsenheter och över 65.000 anställda.

”Detta är ett historiskt ögonblick för vår industri. Att samla alla aktiviteter under ett tak kommer att underlätta för industrin att utvecklas och framhålla de många fördelarna med rigida förpackningar” , säger Martin Reynolds från Crown Europe, som också är ordförande i nya organisationen Metal Packaging Europe.

Martin Reynolds kommer att ha två vice-ordföranden vid sin sida i Metal Packaging Europe: Colin Gills från Ball Beverage Packaging Europe och Fransisco Rodriques från Colep. Andra kända metallförpackningsföretag som är representerade i Metal Packaging Europes ledning är 
Ardagh Group, ASA Group, Blechwarenfabrik Limburg, Glud & Marstrand, HUBER Packaging Group, Massilly Holding, Sarten, Silgan Metal Packaging och APEAL (Association of European producers of steel for packaging)

Stålförpackningsorganisationen APEAL skriver i ett pressmeddelande att man välkomnar lanseringen av Metal Packaging Europe. APEAL skriver att man kommer att spela en viktig roll i denna övergripande europeiska organisation, som sammanför tillverkare och leverantörer samt nationella sammanslutningar för ett gemensamt främjande av rigida förpackningar och deras fördelar.

”Detta är en välkommen åtgärd. Metal Packaging Europe kommer att se till att vår industris åsikter och intressen  mer effektivt framförs och tillvaratas av EU:s beslutsfattare och andra intressenter inom EU”, säger Stéphane Tondo, VD för APEAL, i en kommentar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x