Med Norners kalkylator kollar man enkelt barriäregenskaper

PUBLICERAD: 27 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vår barriärkalkylator är ett populärt verktyg inom förpackningsindustrin”, berättar Morten Augestad, Norner.

Norska Norner lanserar nu en uppgraderad version av sin gasbarriärsimulator, som fått ny funktionalitet för beräkning av koldioxidtransmission och gastransmission vid dynamiska betingelser för syre, vatten och koldioxid. 

Barriäregenskaper är ofta avgörande vid val av förpackningsmaterial. Norners webbaserade kalkylator för barriäregenskaper utvecklades som hjälpmedel för simuleringar i designfasen vid förpackningsutvecklingen. 

Med hjälp av kalkylatorn kan utvecklaren undersöka vad som händer vid designförändring eller förändring i skiktstrukturen, utan kostsamma tester i denna tidiga utvecklingsfas. 

Simuleringsmodellen bedömer syrets transmissionshastighet (OTR), vattenångans transmissionshastighet (WVTR) och nu även koldioxidtransmissionen hos förpackningar i de flesta förpackningsmaterial av plast som PP, PE, PET, PS, PA och EVOH

Barriäregenskaperna kan utvärderas hos dubbelsprutade och coextruderade flerskiktsprodukter och vid in-mould-labelling (IML). Flexibiliteten i produktgeometri, permeabilitetsegenskaper och omgivningens betingelser kan nu utökas till dynamiska betingelser, som ger möjlighet att beräkna den totala transmissionen och på så sätt simulera hur produkten beter sig i hela värdekedjan.

”Vår barriärkalkylator är ett populärt verktyg inom förpackningsindustrin. Den finns i en fullversion och i en enklare gratisversion”, berättar Morten Augestad, Business Director hos Norner.
 

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning