Med Norners kalkylator kollar man enkelt barriäregenskaper

PUBLICERAD: 27 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vår barriärkalkylator är ett populärt verktyg inom förpackningsindustrin”, berättar Morten Augestad, Norner.

Norska Norner lanserar nu en uppgraderad version av sin gasbarriärsimulator, som fått ny funktionalitet för beräkning av koldioxidtransmission och gastransmission vid dynamiska betingelser för syre, vatten och koldioxid. 

Barriäregenskaper är ofta avgörande vid val av förpackningsmaterial. Norners webbaserade kalkylator för barriäregenskaper utvecklades som hjälpmedel för simuleringar i designfasen vid förpackningsutvecklingen. 

Med hjälp av kalkylatorn kan utvecklaren undersöka vad som händer vid designförändring eller förändring i skiktstrukturen, utan kostsamma tester i denna tidiga utvecklingsfas. 

Simuleringsmodellen bedömer syrets transmissionshastighet (OTR), vattenångans transmissionshastighet (WVTR) och nu även koldioxidtransmissionen hos förpackningar i de flesta förpackningsmaterial av plast som PP, PE, PET, PS, PA och EVOH

Barriäregenskaperna kan utvärderas hos dubbelsprutade och coextruderade flerskiktsprodukter och vid in-mould-labelling (IML). Flexibiliteten i produktgeometri, permeabilitetsegenskaper och omgivningens betingelser kan nu utökas till dynamiska betingelser, som ger möjlighet att beräkna den totala transmissionen och på så sätt simulera hur produkten beter sig i hela värdekedjan.

”Vår barriärkalkylator är ett populärt verktyg inom förpackningsindustrin. Den finns i en fullversion och i en enklare gratisversion”, berättar Morten Augestad, Business Director hos Norner.
 

Text Katarina Elner-Haglund, redaktör
maskinnyheter nord emballage

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x