Matsmart är ny användare av bärkassar av gamla hotellakan

PUBLICERAD: 13 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Reused Remades bärkassar, tillverkade av uttjänta hotellakan, finns sedan tidigare på Systembolaget och hos ICA Sverige och från juni i åt även hos nätsajten Matsmart.se (Bild Reused Remade)

Reused Remade är en svensk innovation med ambitionen att inspirera till ett mer klimatsmart användande av redan befintliga resurser. Genom en patentsökt metod har de tagit fram klimatsmarta tygpåsar tillverkade av uttjänta hotellakan, som annars skulle ha kasserats. Reused Remades produkter finns sedan 2017 på den svenska marknaden där Systembolaget och ICA var först ut. Från och med juni 2019 finns de nu även tillgängliga att köpa via Matsmart.se

Reused Remade skriver i ett pressmeddelande att hos Matsmart får maten en andra chans och genom Reused Remades unika affärsmodell får hotellakan, som redan nått slutet av sin livscykel, ett andra liv som klimatsmarta tygpåsar för vardagligt bruk. Tillsammans hjälper företagen på så sätt till att minska användningen av plastpåsar i samhället och bidrar till en mer hållbar värld.

Reused Remades ”lakanspåsar” erbjuder ett alternativ till plastpåsen och i jämförelse med påsar av plast, återvunnen polyester och jungfrulig bomull innebär företagets tygpåsar en avsevärd minskning av plastnedskräpning, växthusgaser och vattenkonsumtion.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax