Marvaco tar steget in på den nordamerikanska marknaden

PUBLICERAD: 4 juni 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Marvacos VD Kai Lankinen och CSW:s VD Laura Wright skakar hand på det ingångna partneravtalet mellan de båda företagen.

Finska prepress- och klichékoncernen Marvaco tar nu steget in på den nordamerikanska marknaden genom ett partneravtal med prepressföretaget CSW Inc.
Det strategiska partneravtalet, som är resultatet av ett tre år långt förberedande arbete, innebär ett stort steg för Marvaco Group och en expansion till helt nya marknader.

Marvaco skriver i ett pressmeddelande att partneravtalet innebär att kombinationen av de båda företagens produktionskapaciteter gör att man kan erbjuda en holistisk serie av prepresstjänster som förpackningsdesign, prototyptillverkning, 3D-modeller, utskriftsservice, färghantering, mm.

”Ju mer vi insåg hur mycket våra två företag liknar varandra såväl vad gäller företagskultur som engagemang inför ny teknik, desto meningsfullare blev det att träffa detta partneravtal”, säger Marvacos VD och koncernchef Kai Lankinen i en kommentar.

CSW Inc, har sitt kundklientel främst på den nordamerikanska marknaden och man har tre anläggningar i USA, belägna i staterna Massachusetts, New York och Ohio.

”Det blir allt viktigare i en global ekonomi att ha en konsekvent varumärkesnärvaro över kontinentgränserna. Därför har vi skapat detta band mellan oss och Marvaco, så vi kan hjälpa våra respektive kunder på ömse sidor av Atlanten”, säger CSW:s VD Laura Wright.

I koncernen Marvaco Group ingår svenska dotterbolaget Marvaco AB, som består av f.d. Linds Flexo AB i Helsingborg och f.d. FlexoPartner AB, med verksamheter i Sunne och Örebro samt Karlstadsbaserade förpackningsdesignbyrån Kostym Designindustries AB.

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost