Strand Packaging AB har bytt namn till Nordic Carton AB

PUBLICERAD: 9 april 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Logotypen för Nordic Carton AB, tidigare Strand Packaging AB.|Claes-Göran Vigstrand, verkställande direktör. (Bild Nordic Carton)

Malmöbaserade förpackningskonverteraren Strand Packaging AB byter namn till Nordic Carton AB som ett led i en framtidssatsning.

Claes-Göran Vigstrand, verkställande direktör. (Bild Nordic Carton)

”Vår ambition är att på ett ännu tydligare sätt profilera företaget och fokusera på att överträffa våra nuvarande och tillkommande kunders högt ställda förväntningar. Detta genom att erbjuda högkvalitativa förpackningslösningar och en hög servicegrad i ett starkt partnerskap”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Nordic Carton kommer som tidigare att ha sin verksamhet lokaliserad till Malmö med huvudsaklig inriktning mot kunder på den nordiska marknaden.

”Namnbytet ska ses som ett led i vår fortsatta framtidssatsning, där vår kompetens kommer att utvecklas ytterligare inom förpackningslösningar av kartong och våtlimsetiketter”, säger VD Claes-Göran Vigstrand.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx