Mackmyra ska börja använda Thinfilms smarta NFC-teknik

PUBLICERAD: 29 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Med hjälp av en smartphone och Thinfilms NFC-teknik kan Mackmyras konsumenter koppla upp sig och få digital information av olika slag.

Norska plastelektronikföretaget Thin Film Electronics ASA (Thinfilm) har startat ett samarbete med svenska whiskyproducenten Mackmyra, där Thinfilms smarta NFC-lösningar (Near Field Communication) ska användas i Mackmyras whisky- och ginflaskor.

Med hjälp av Thinfilms NFC-teknik kommer Mackmyra att kunna få direktkontakt med sina konsumenter via deras smarta telefoner. Med NFC-försedda whisky- och ginflaskor kan konsumenterna ta del av Mackmyras kampanjer, information, etc. endast genom att hålla sina NFC-försedda smartphones mot flaskorna.

I ett första skede, som lanseras nu under senhösten, kommer Mackmyra att använda Thinfilms NFC-teknik för att knyta konsumenterna till sitt ”Mackmyra Private Cask”-erbjudande, där konsumenterna kan ha ett eget whiskyfat och buteljera sin egen whisky. Varje enskild flaska, som kommer från konsumentens egna fat, förses med NFC-teknik, som ger konsumenten detaljerad information om det speciella whiskyfatet.

”Att använda Thinfilms NFC-lösning är ett idealiskt sätt för oss att få direktkontakt med våra konsumenter och stärka och utöka våra relationer med våra lojala kunder”, säger Magnus Dandanell, grundare och VD för Mackmyra.

I ett senare skede kommer Mackmyra att utöka NFC-konceptet, bland annat via en drinkrecepttävling, där konsumenter, som köpt MACK whisky eller Mackmyras gin, på digital väg kan skicka in sin egna recept med chans att vinna olika priser.

”Mackmyra har en unik historia och med vår NFC-lösning kan de nu berätta sin historia på ett helt nytt sätt. Vi ser fram emot att arbeta med Mackmyra-teamet och hjälpa dem att förmedla fantastiska digitala upplevelser”, kommenterar Davor Sutija, VD för Thinfilm.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x