Lyft för FachPack i Nürnberg – mässan är redan fullbokad

PUBLICERAD: 21 maj 2018
UPPDATERAD: 25 januari

FachPack 2018 förväntas bli ett lyft för denna traditionsrika tyska förpackningsmässa, som startades 1979. (Bild fr. utställarmonter FachPack 2016)

I slutet av september är det dags för tyska förpackningsmässan FachPack i Nürnberg. Arrangören NürnbergMesse GmbH meddelar att årets mässa redan är fullbokad och att FachPack 2018 blir den hittills största. För första gången kommer mässan att ta tolv mässhallar i anspråk på mässområdet i Nürnberg.

Cirka 1.500 utställare och mer än 40.000 besökare väntas till Nürnberg och FachPack under de tre intensiva mässdagarna 25 till och med 27 september. 

NürnbergMesse skriver i ett pressmedelande att man för att kunna härbärgera så många utställare och besökare har fått göra om hela sin tidigare monterlayout och organisera utställningshallarna efter olika teman och områden.
Besökarna kommer nu att mötas av en golv- och hall-layout, som arrangörerna hoppas ska göra mässbesöket effektivare och intressantare.

FachPack 2018 kommer att illlustrera den kompletta förpackningsförädlingskedjan uppdelad på de tolv hallarna. I de södra hallarna (1, 2, 3, 3A, 4 och 4A) hittar man förpackinngsmaskiner, märkningsteknik och märkningsutrustningar samt förpackningslogistik, etc. De norra hallarna (5, 6, 7, 7A, 8 och 9) finns utställare som verkar inom förpackningsmaterial, förpackningshjä’lpmedel, bearbetning,. konvertering, etc.

”Vi vikll göra det så enkelt som möjligt för besökare på FachPack att hitta på mässan och snabbt finna de utställare som intresserar dem och som kan visa sina nyheter”, säger Cornelia Fehler, utställningschef på NürnbergMesse.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx