Lyckad produktion av fullt komposterbar PHA-film

PUBLICERAD: 11 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Filmen kan komposteras i en vanlig hemkompost.

EarthFirst Films, en del av Sidaplax, ett globalt bioplastfilmteknik- och tillverkningsföretag, har nu kört den första kommersiella produktionen av PHA (Polyhydroxyalkanoate) hemkomposterbar förpackningsfilm med lyckat resultat.

 

Även om PHA-materialen har certifierats kommer filmen nu att gå igenom en screening för biologisk nedbrytning och hemkomposterbarhet innan den ges full certifiering. Den nya filmen är tillverkad av Danimer Scientifics Nodax PHA och är avsedd för ett brett utbud av applikationer inom livsmedel, drycker, livsmedelsbutiker, snabbmatsrestauranger, food service vid evenemang och för många andra konsumentförpackade varor (CPG) och industrisegment.

”Detta är den första i en serie nya avancerade lösningar med hemkomposterbara filmer som vi kommer att lansera under de kommande 12–18 månaderna”, säger George Thomas, VD för EarthFirst Films.

”Vi är mycket glada över att lägga till PHA i vår EarthFirst® i vår portfölj av biopolymerbaserade filmer och vi uppskattar stödet vi fick från Danimer för att göra detta till en framgång”.

”Hemkomposterbara filmer är en katalysator för en större användning av EOL-alternativ (End-of-Life) för flexibel förpackning”, tillägger Chris Schaefer, Global Marketing Director.

”Vi är engagerade i att hjälpa varumärken att sänka sitt CO₂-fotavtryck som svar på konsumenternas önskemål.”

Danimer Scientifics Nodax PHA har sju TÜV AUSTRIA-certifieringar och klarar industriell- och hemkompostering. Den är biologiskt nedbrytbart under anaeroba förhållanden i jord, sötvatten och marina miljöer och är etthundra procent biobaserad.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x