Löfbergs kapslar och ICE-kaffe nominerade till SIAL:s stora pris

PUBLICERAD: 20 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Löfbergs drickfärdiga ICE-kaffe i den återvinningsbara kartongförpackningen CartocanR är nominerat till SIAL:s stora innovationspris.|Även Löfbergs växtbaserade kaffekapslar för Nespressosystemet

Svenska kafferosteriet Löfbergs ready-to-drink kaffe ICE och deras växtbaserade kaffekapslar är nominerade till franska livsmedelsmässan SIAL:s stora innovationspris.
SIAL äger rum 16 till 20 oktober i Paris och mässkonceptet anses vara världens största med specialinriktning på innovationer inom produkter, processer, förpackningar, etc. på livsmedelsområdet.

Hos Löfbergs hoppas man nu förstås att de nominerade produkterna och deras förpackningar ska nå framgång vid mässan i Paris.

”Familjeägda Löfbergs har en historia av att ständigt vara nyfikna och öppna för nya trender. De senaste åren har vi allt mer målmedvetet arbetat med att utveckla nya innovativa produkter för att möta förändrade konsumentbehov”, säger Gabriella Gille, varumärkes- och produktutvecklingsansvarig på Löfbergs.

Löfbergs drickfärdiga kaffe ICE är ett exempel på så kallade ready-to-drink produkter, vilka växer snabbt, inte minst i norra Europa, där man i allt högre utsträckning köper färdiga kaffeprodukter som man dricker ”på språng”.

Förpackningen till Löfbergs ICE-produkter är en så kallad CartocanR – en cylinderformad kartongförpackning, som öppnas med hjälp av en avrivbar folieremsa över den drickvänliga öppningen i cylinderns topp och som är helt återvinningsbar. 

Löfbergs växtbaserade kaffekapslar för Nespressosystemet är också ett bra exempel på hur man arbetar med innovation och där man utgår från en konsumenttrend och ser vad man kan göra för att möta denna trend med en riktigt god produkt som är så hållbar som möjligt. Löfbergs kapslar kan efter användning slängas direkt i matavfallet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x