Livsmedelsakademin anordnar ´brännande´ samtal om foodtech

PUBLICERAD: 26 februari 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Professor Eva Johansson, SLU i Alnarp, är en av deltagarna i det ”brännande” samtalet om foodtech. (Bild Jenny Svennås-Gillner, SLU)|Annika Olsson är professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet och en av samtalsledarna vid premiären för ”The Conversation”. (Bild Anders Frick).

Skånska Livsmedelsakademin planerar en serie ”brännande” samtal om framtidens mat, dryck och måltid under beteckningen ”The Conversation”. Premiär blir den 24 mars, då man i samarrangemang med förpackningsklustret Packbridge ska diskutera begreppet Foodtech.

Annika Olsson är professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet och en av samtalsledarna vid premiären för ”The Conversation”. (Bild Anders Frick).

Medverkande i samtalet om Foodtech blir Eva Johansson, professor i växtförädling på SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och Annika Olsson, professor i förpackningslogistik vid Lunds universitet.

Arrangörerna skriver att foodtech handlar om innovationer där digital teknik förändrar hur vi producerar, distribuerar och konsumerar mat. Det kan röra sig om nya tekniker för odling och förädling eller digitala lösningar för försäljning av överbliven mat. Utvecklingen drivs av megatrender, såsom befolkningsökning, urbanisering och ökat fokus på hälsa och miljö.

Tid och plats för första upplagan av ”The Conversation” blir Craafordsalen i SLU:s anläggning i Alnarp, strax norr om Malmö. Eventet äger rum mellan kl. 15.00 och 16.30, inkluderande en halvtimme för fika och mingel.

Info och anmälan HÄR

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620