Lexit Group storsatsar inom digitaltryck och efterbehandling

PUBLICERAD: 21 maj 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Lexit investerar bland annat i en HP Indigo 6K digital etikettpress, som ska komma på plats under sommaren. (Bild HP Indigo)|Just nu händer det mycket hos Lexit Group Sverige i Möljlycke. (Bild Lexit)|”Det går bra för oss och det händer mycket i företaget just nu», säger Maud Rahm. (Bild Bo Wallteg)

Lexit Group fortsätter att investera i ny teknologi. En ny digital tryckpress samt en effektiv fristående efterbehandlare, båda i det högsta kvalitetssegmentet, stärker den digitala satsningen i Mölnlycke. Investeringen ger utökad kapacitet och nya spännande möjligheter för digitaltryck samt för snabb och kostnadseffektiv efterbehandling.

I en marknad, som konstant förväntar sig mer av både processer och slutprodukt, ger denna investering Lexit utvidgade möjligheter att uppfylla de högt ställda krav på kvalitet samt kostnadseffektiva och miljöanpassade lösningar som både företaget och dess kunder har.

”Det går bra för oss och det händer mycket i företaget just nu”, säger Maud Rahm.

”Efter bara sju månader i Lexit är det en glädje för mig att ta del av företagets snabba beslutsförmåga samt professionalitet. Uppgraderingen inom etikettproduktionen säkrar att vi når framsteg på många plan”, säger Maud Rahm, VD i Lexit Group Sverige.

”Det går bra för oss och det händer mycket i företaget just nu. Vi har fått styr på våra processer och ska genomföra en ISO 22000-revision under sommaren”.

”Vi har investerat rejät under de senaste åren, bland annat i en Bobst-press, som kan trycka med tio färger, och en coatingmaskin för linerlessmaterial”.

”För mer än tio år sedan investerade vi i en digital press från HP Indigo. Vi var väldigt tidigt ute med den investeringen. Den har tjänat oss väl genom åren, men det händer mycket med teknik på tio år och det var dags att ersätta den nu”.

”Nu knyter vi ihop de tidigare investeringarna med en ny HP Indigo 6K, som kommer att ersätta den gamla, och en ny efterbehandlingsmaskin från Abg. Den är specialdesignad för att även kunna fungera ihop med de tidigare investeringarna”.

Just nu händer det mycket hos Lexit Group Sverige i Mölnlycke. (Bild Lexit)

”Vi kommer nu att kunna blanda tekniker och ta fram unika produkter som till exempel linerless, så kallade sleeves, digitalt, vi kommer att kunna utnyttja dessa tre investeringar på ett sätt, som vi inte har kunnat tidigare och som vi inte kan se att någon annan kan göra heller”.

Under sommaren kommer digitalpressen att komma plats och efterbehandlingsutrustningen kommer under hösten. Man kommer att planera om produktionen så att alla investeringar samlas i den nya hall, som man byggde till år 2018. Därmed får man ett flöde i produktionen som blir perfekt, enligt Maud Rahm.

”Totalt har vi nu under åren 2018 till 2021 investerat nästan 30 miljoner kronor och det är kraftfullt om jag får lov att säga det själv”.

I den här nya kombinationen har Lexit Group möjlighet att köra både etiketter och flexibla material med fram- och baksida samt laminera.

”Dagens marknad är mer än någonsin präglad av snabba teknologiskiften samt föränderliga marknadsförhållanden. Med dagens uppgradering av maskinparken står vi starkare rustade för att möta kommande höga krav, medan vi samtidigt genererar ytterligare tillväxt på den skandinaviska etikettmarknaden”, konstaterar Maud Rahm.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax