Låda med temperaturzoner ger säker hemleverans av livsmedel

PUBLICERAD: 6 december 2019
UPPDATERAD: 25 januari

BITO:s nya lådkoncept ,ed skilda temperaturzoner ger säkrare hemleveranser av livsmedel. (Bild BITO)|

Företaget BITO Lagersystem har utvecklat ett nytt lådkoncept för säkra hemleveranser av livsmedel. Behållaren, som fått beteckningen MB Food & Delivery, kan bland annat delas in i skilda temperaturzoner för samtransport av olika livsmedel.

Matförsäljningen på nätet ökar och BITO har fått många förfrågningar om en lager- och transportlåda som är specialanpassad för livmedelsdistribution. Resultatet blev MB Food & Delivery, en flexibel och platsbesparande behållare med många fördelar.

Lådan kan förses med olika sektioner som temperaturanpassas efter typ av livsmedel, som ska levereras. (Bild BITO)

Tack vare lådinsatser av expanderad polypropen (EPP) är det möjligt att skapa olika temperaturzoner i samma behållare och upprätthålla kylkedjan hela vägen från butiken eller lagret till konsumentens dörr. Det går till exempel att kombinera torrlagring med lågtempererade sektioner för färskvaror, mejeriprodukter eller frysta livsmedel. Flexibiliteten minskar antalet kollin per kund och sparar därmed utrymme i varubilen. Som tillbehör finns återanvändbara kyl- och fryselement för temperaturer ned till -21°C.

MB Food & Delivery erbjuds också med perforerade sidor, vilket säkerställer att varorna kan kylas med hjälp av den omgivande temperaturen på lagret eller i transportbilen. Perforerade sidor minskar lådans vikt och gör den således lättare att bära. Lådans höjd är anpassad efter stående 1,5-liters flaskor och praktiska avdelare förhindrar att artiklar välter, går sönder eller läcker.

BITO skriver i ett pressmeddelande att den återanvändbara behållaren är ett hållbart alternativ som minskar behovet av engångsförpackningar. Tomma lådor kan staplas i varandra för att spara plats.

Lådans mått är 600 × 400 × 373 mm, volymen 67 liter och lastkapaciteten 25 kilo.

——————————————————–

I Sverige har BITO Lagersystem sin verksamhet förlagd till Helsingborg. Företaget ingår i en internationell koncern med över tusen anställda och produktionsanläggningar i Tyskland och Polen. BITO erbjuder professionella lager- och logistiklösningar för optimering av varuflöden. BITO tillverkar ett brett sortiment av såväl fasta som mobila hyll- och pallsystem, rullbanor samt plock- och lagerlådor för alla behov.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx