Sommarvärmen en utmaning för årets förpackningsgolfare

PUBLICERAD: 24 augusti 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Fyra glada packgolfare som kämpade i den kvava sommarvärmen: fr.v. Erik Platek, Peter Olsson, Ulf Lagerquist och Hans Lindberg. (Bild Bo Wallteg)|Damklassen i Packaging Open vanns av Eva Ahrens, som också tog hem titeln ”Längsta drive” bland damerna. (Bild Nordiske Medier)|Andreas Linér blev segrare i herrklassen i individuella poängtävlingen Packaging Open. (Bild Nordiske Medier)|Katarina Hellblom och Leif Rische från Packarna i Skåne tog hem segern i Packaging Cup. (Bild Nordiske Medier)

Packaging Cup och Packaging Open spelades i förra veckan på Forsgårdens Golfklubb i Kungsbacka. Banan, som är en gammal mästerskapsbana, blev någonting att bita i för spelarna i den kvava värmen. Men utlovat regn och åska höll sig borta.

Katarina Hellblom och Leif Rische från Packarna i Skåne tog hem segern i Packaging Cup. (Bild Nordiske Medier)

Branschgolfen för förpackningsindustrin och alla i dess värdekedja lockade i år hela 76 spelare, som alla tog sig runt Forsgårdens GK:s 18 utmanande hål. Här har spelats många stortävlingar. På 1990-talet Scandinavian Masters och senast arrangerades Lag EM för damer 2018 på Forsgårdens GK. En mästerskapsbana med andra ord. Tävlingsdagens förhållande var ypperliga, även om värmen krävde sin tribut för många. Det gällde att ha ordentligt med vatten i golfbagen.

Under tävlingen sekonderades spelarna också av Scanpacks mässteam Anna Lena Friberg och Pernilla Sandberg, som från golfbilen bjöd på kaffe och kanelsnäckor. Utöver lagtävlingen Packaging Cup som spelas som fyrboll, bästboll, och den individuella tävlingen Packaging Open, som båda är poängbogey med reducerat handikapp, fanns det flera tävlingsmoment för spelarna att ta sig an längs banan.

Andreas Linér blev segrare i herrklassen i individuella poängtävlingen Packaging Open. (Bild Nordiske Medier)

Det mest utmanande var momentet ”Beat the Pro”, där klubbens pro och tränare Albert Petersson på banans korthål nummer 13 utmanade spelarna att betta mot honom i ”Närmast hål”. Vid vinst blev det dubbla insatsen tillbaka i form av en voucher i shopen på klubben. Alla som träffade green fick dessutom bollar och även de som inte lyckades klå klubbens pro och dubblera sin insats fick insatsen tillbaka i form av en voucher i shopen.

Förutom ”Längsta drive” fanns också ”Rakaste Drive” med som ett tävlingsmoment, där det gällde att placera bollen närmast en utdragen vit lina på fairway.

Det tog lite mer tid än vanligt att spela de 18 hålen, delvis beroende på värmen, och delvis på att banan är utsträckt med långa gångvägar mellan hålen. De som startade längst ut på hål 12 hade en rejäl promenad ut från klubbhuset före kanonstart och en lika lång väg tillbaka från hål 11 efter avslutad rond.

Damklassen i Packaging Open vanns av Eva Ahrens, som också tog hem titeln ”Längsta drive” bland damerna. (Bild Nordiske Medier)

Väl inne i klubbhuset väntade en fantastisk lunch med trevligt sällskap och samtal vid borden om dagens prestationer. När resultaten sammanräknats kallades till prisutdelning och så gott som alla stannade kvar för att spänt invänta resultatet av dagens tävling och möjligheten att plocka ett pris från det digra prisbordet. Innan dess fick också dagens sponsorer en möjlighet att säga några ord. Årets Guldsponsorer var Lamina System, EOC och Piab. Och Silversponsorer var Festo, Super Dry, Tara Pac, Svenska Förpackningsgillet och Scanpack 2022. Dessa applåderas av deltagarna för sitt engagemang

Som vanligt förrättade Hans Friedsam, nord emballage, prisutdelningen och fick i år behjälpligt stöd med att läsa upp vinnarna i tur och ordning av Anna Lena Friberg, Scanpack. Dokumenterade spelet på banan gjorde Bo Wallteg, nord emballages chefredaktör, och en film från tävlingsdagen kommer att laddas upp på packnews.se och packnet.se om någon vecka.

Packmarknadens Marcus Petersson förevigade de lyckliga vinnarna vid prisutdelningen, som fortsatte tills alla hade fått ett pris, även den som kom sist. Att komma sista behöver dock inte vara så illa. Piab hade nämligen skänkt ett flott tröstpris till jumbon bestående av en resväska med toalettpapper i… Innehållet kan appellera till prestationen, men kan också vara tänkt att torka tårarna med. Därför kan alla i Förpackningsgolfen till sist betrakta sig som vinnare – oavsett hur det går…

Text Marcus Petersson

Packaging Cup och Packaging Open är ett samarrangemang mellan tidningarna nord emballage och Packmarknaden med sponsorer samt Svenska Förpackningsgillet.

Fullständig resultatlista Packaging Cup

Fullständig resultatlista Packaging Open, herrar

Fullständig resultatlista Packaging Open, damer

Resultat årets Förpackningsgolf:

Packaging Cup, lagtävlingen:
1. Leif Rische och Katarina Hellblom 46 p, 2. Melvin och Christine Zetterberg 45 p, 3. Daniel Stålhammar och Bengt Rickard 45 p
Packaging Open Herrar, poäng:

1. Andreas Linér 42 p, 2. Nicklas Lindqvist 42 p, 3. Ronny Lejudd 40 p
Packaging Open Damer, poäng:

1. Eva Ahrens 40 p, 2. Katarina Hellblom 36 p, 3. Christine Zetterberg 35 p
Individuella prestationer:

Längsta drive, herrar: Pär Bergström, Längsta drive, damer: Eva Ahrens, Rakaste drive: Kenneth Hedman (0,58 m), Närmast hål: Katarina Hellblom (1,14 meter)

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex