Kvalificerad talarlista inför Nordic Bioplastic Conference

PUBLICERAD: 12 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Nordic Bioplastic Conference 2022 äger rum den 26 april och plats blir imponerande Industriens Hus vid Rådhusplatsen i Köpenhamn.|

En imponerande rad med experter och beslutsfattare finns på talarlistan, när Nordic Bioplastic Conference 2022 arrangeras den 26 april i Köpenhamn. Plats blir ståtliga Industriens Hus vid Rådhusplatsen mitt i huvudstadens centrum.

På konferensen kommer deltagarna att informeras om det senaste och mest intressanta på den ständigt växande bioplastfronten. Förutom det späckade föredragsprogrammet kommer det att finnas stora möjligheter för deltagarna till att nätverka med talare och experter.

Arrangörer är Nordisk Bioplastförening tillsammans med Plastindustrien i Danmark, IDA Polymer och Dansk Teknologisk Institut. Arrangörerna skriver i sin programförklaring att Nordic Bioplastic Conference 2022 kommer att samla experter från hela bioplastens värdekedja och uppdatera branschen om utvecklingen inom området. På konferensen kommer man att presentera marknads- och tillämpningsöversikter, berätta om intressanta case och ge input från beslutsfattare, forskare och andra experter.

På talarlistan finns representanter från välkända bioplastaktörer, forskningsinstitut, myndigheter, etc. Exempelvis kan nämnas European Bioplastics, Nova Institute, Walki, BASF, NatureWorks, Sulapac, Orkla, svenska Naturvårdsverket, Danmarks miljöminister, m fl.

Konferensen pågår mellan kl. 08.30 och 17.00 och i deltagarpriset ingår frukost, lunch, kaffe och ”nätverksdrinkar”.

Mer info, anmälan, etc. finns HÄR

Några av talarna på Nordic Bioplastic Conference:

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax