Kvalificerad talarlista inför Nordic Bioplastic Conference

PUBLICERAD: 12 april 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Nordic Bioplastic Conference 2022 äger rum den 26 april och plats blir imponerande Industriens Hus vid Rådhusplatsen i Köpenhamn.|

En imponerande rad med experter och beslutsfattare finns på talarlistan, när Nordic Bioplastic Conference 2022 arrangeras den 26 april i Köpenhamn. Plats blir ståtliga Industriens Hus vid Rådhusplatsen mitt i huvudstadens centrum.

På konferensen kommer deltagarna att informeras om det senaste och mest intressanta på den ständigt växande bioplastfronten. Förutom det späckade föredragsprogrammet kommer det att finnas stora möjligheter för deltagarna till att nätverka med talare och experter.

Arrangörer är Nordisk Bioplastförening tillsammans med Plastindustrien i Danmark, IDA Polymer och Dansk Teknologisk Institut. Arrangörerna skriver i sin programförklaring att Nordic Bioplastic Conference 2022 kommer att samla experter från hela bioplastens värdekedja och uppdatera branschen om utvecklingen inom området. På konferensen kommer man att presentera marknads- och tillämpningsöversikter, berätta om intressanta case och ge input från beslutsfattare, forskare och andra experter.

På talarlistan finns representanter från välkända bioplastaktörer, forskningsinstitut, myndigheter, etc. Exempelvis kan nämnas European Bioplastics, Nova Institute, Walki, BASF, NatureWorks, Sulapac, Orkla, svenska Naturvårdsverket, Danmarks miljöminister, m fl.

Konferensen pågår mellan kl. 08.30 och 17.00 och i deltagarpriset ingår frukost, lunch, kaffe och ”nätverksdrinkar”.

Mer info, anmälan, etc. finns HÄR

Några av talarna på Nordic Bioplastic Conference:

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620