Kvalificerad talarlista inför European Bioplastics Conference

PUBLICERAD: 20 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ylwa Alwarsdotter från svenska SEKAB BioFuels & Chemicals AB är en av föredragshållarna på European Bioplastics Conference.|Sabine von Wiren-Lehr från  Tetra Pak International.|Waldemar Kütt är en av två representanter från EU-kommisssionen.

Den elfte upplagan av bioplastorganisationen European Bioplastics årliga konferens närmar sig och en allt mer imponerande rad av talare och föredragshållare är nu noterade på deltagarlistan.
Under de två dagarna 29 och 30 november kommer talarna och föreläsarna att ge en komplett och högintressant bild av den dynamiska utvecklingen inom bioplastbranschen.

Temat för European Bioplastics Conference i år är ”Rethinking Plastics” och dagordningen omfattar ett brett spektrum av viktiga områden, bland annat redovisning av EU:s politik och syn på plaster och bioplaster, de senaste tekniska innovationerna i material och konvertering av bioplaster, framsteg inom standardisering och märkning, genomgång av biobaserade råvaror, konsumentsynpunkter, varumärkesperspektiv och mycket mer.

På programmet finns också prisutdelning i Bioplastics Magazines elfte upplaga av Global Bioplastics Award.

Listan med talare och föredragshållare är lång och omfattar i dagsläget ett 25-tal personer, som representerar allt från EU– kommissionen till bioplastrelaterade företag och organisationer med verksamheter och intresseområden inom biomaterial, produktion, konvertering, användning och återvinning.

Här är ett litet utdrag ur talarlistan: ()

Hugo Maria Schally, EU-kommissionen, chef för avdelningen “Sustainable Production, Products & Consumption” inom departementet Research & Innovation.
Waldemar Kütt, EU-kommissionen, chef för Bio-based Products and Processing Unit inom inom departementet Research & Innovation.
Rob Opsomer från Ellen MacArthur Foundation.
Sabine von Wiren-Lehr från  Tetra Pak International.
Peter O’Sullivan, HENKEL, Packaging Engineering Europe.
Alexia Roma, Technoscentre Renault.
Stepanie Triau, bioserie.
Enrique Moliner, AIMPLAS.
Chinnawat Srirojpinyo och Ryuichiro Sugimoto från PTT MCC Biochem, som är ett joint venture mellan  PTT och Mitsubishi Chemical Corporation.
Ylwa Alwarsdotter från svenska SEKAB BioFuels & Chemicals AB.

Konferensen äger alltså rum 29 och 30 november och traditionsenligt i Berlin. Platsen det här året är Steigenberger Hotel.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x