Kraft testar återvinningsbar fiberbägare för mikrovågsugn

PUBLICERAD: 20 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Kraft Heinz affärsområde Kraft Mac & Cheese har utvecklat och testat en fiberbaserad och mikrovågssäker bägare för sina ätfärdiga produkter. (Bild Kraft Heinz)|Nuvarande plastbägare förväntas ersättas under år 2021 med den nya fiberbaserade bägaren. (Bild Kraft Heinz)

Affärsområdet Kraft Mac & Cheese, som ingår i globala Kraft Heinz-koncernen, har utvecklat och testat en återvinningsbar och fiberbaserad och mikrovågssäker bägare för ätfärdiga livsmedelsprodukter.

En lansering av den nya bägaren är planerad till senare under innevarande år. Då hoppas Kraft också att man har eliminerat behovet av plastbaserade etiketter på bägaren och ersatt dem med direkttryckt information.

Nuvarande plastbägare förväntas ersättas under år 2021 med den nya fiberbaserade bägaren. (Bild Kraft Heinz)

Genom att ersätta befintliga plastbägare med fiberbaserade räknar företaget med att väsentlig minska sitt plastavfall, samtidigt som den nya bägaren är återvinningsbar och kan komposteras i industriella komposteringsanläggningar.

Kraft skriver att man arbetar på att få fiberbägaren certifierad och försedd med återvinningsmärkning och information, som talar om för konsumenterna hur de ska göra med förpackningen efter användning.

”Dagens konsumenter söker efter mer hållbara förpackningsalternativ, som fungerar utan att ge avkall på bekvämlighet och smakupplevelse. När vi nu utvecklade vår första återvinningsbara och fiberbaserade mikrovågsbägare var det viktigt att samarbeta med våra konsumenter – deras feedback hjälper till att skapa nya och hållbara förpackningslösningar”, säger Matt Carpenter, marknadschef på Kraft Heinz

Kraft Heinz har åtagit sig att till år 2025 göra alla sina förpackningar återvinningsbara, återanvändbara eller komposterbara och ser den här nya förpackningen som ett steg på den vägen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x